середа, 22 жовтня 2008 16:50

Цукру вироблять усемеро більше від потреби області

Цукру вироблять усемеро більше від потреби області

Другий місяць на Полтавщині триває сезон цукроваріння. Через несприятливі погодні умови у вересні з полів зібрали не весь цукровий буряк.

— Коли сезон збирання закінчиться, не знаємо. Погода для озимини прекрасна, а для буряків — не самий блєск, — каже начальник Головного управління агропромислового розвитку Полтавщини 47-річний Олександр Сень. — Зараз ґрунт розволожений, тому збирання не таке просте. Технікою забезпечені, тому особливих проблем не буде.

Чи буде цьогоріч надлишок буряку?

— Чим більше буряку, тим довше працює завод і тим дешевше в нього продається цукор. Окрім того, держава значно скоротила посіви буряку. Тому, мабуть, цього року ввійдемо в нормальний баланс.

Яка ціна за тонну буряку?

— 200–230 гривень. Дивлячись яка поставка, якість та забрудненість.

Скільки цукрових заводів не розпочало роботи з початком сезону?

— Із дев"яти заводів не розпочали сезону два. — Карлівський цукровий завод і відкрите акціонерне товариство "Цукорінвест" у Лубенському районі. "Цукорінвест" — це малопотужний завод, і останні роки він мав малі показники виходу цукру. Крім того, там проводиться перепрофілювання, і його закриття цілком об"єктивне. На Карлівському заводі не було повністю завершено ремонт та підготовку до сезону. Він мав проблеми із сировиною й не зміг нормально працювати.

Зараз ви читаєте новину «Цукру вироблять усемеро більше від потреби області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі