вівторок, 02 жовтня 2007 07:11

Cтепан Близнюченко прогнозував погоду

Степан Близнюченко із села Дружба Решетилівського району помер на 84-му році життя від трофічних виразок лівої ноги. Чоловік поранив її на війні у 1943 році.

— Осколок від снаряду виймали в польових умовах. Щоб не кричати від болю, батько зажимав зубами закривавлену сорочку, — розповідає донька Наталія, 48 років. Вона працює журналісткою в Полтаві. — Ми ніколи не чули, щоб тато з мамою сварилися. Він жодного разу не підняв на нас із братом руку. Міг словом навчити й переконати. Був дуже мудрим.

Після війни Близнюченко завідував місцевою фермою, працював зоотехніком, секретарем сільради та інструктором райкому партії. Дружина Галина була відмінником народної освіти. Вона померла 8 років тому. Покійний жив із 51-річним сином, учителем, Анатолієм та невісткою. Мав чотирьох онуків.

Писав гуморески, любив усіх смішити. Мав вулики. Пригощав медом хворих односельців. Щодня спостерігав за природою.

— До нього приходили люди за порадою, коли збиралися кудись їхати чи починати якесь діло. Прогнози завжди збувалися, — згадує син Анатолій, 51 рік. — Колись ми їздили до тітки в Київ, так її знайома дуже дивувалася: "Откуда в селе взялись такие интелигентные люди!".

Зараз ви читаєте новину «Cтепан Близнюченко прогнозував погоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі