середа, 02 липня 2008 18:01

Чотири години рятувальники діставали собаку з колодязя

У неділю працівники Кременчуцького воєнізованого аварійно-рятувального взводу витягли з колодязя теплотраси собаку. Тварина жила там два тижні. Колодязь розташований на околиці Кременчука, неподалік Свіштовського кладовища.

— Люки покрали, от собака й упав в отвір. Неподалік у людей городи, вони його підгодовували, — розповідає керівник рятувального взводу Валентин Шафорост, 46 років.

Глибина колодязя — 4 м. З іншим він з"єднаний підземним трубопроводом завширшки 50 см. Протяжність його майже 100 м.

— Собака був наляканий, постійно гавкав і ховався, бігав між колодязями то туди, то сюди. Рятувальника спускати туди було небезпечно — а раптом собака скажена. Крім того, людина могла не пройти у плечах і застрягти. Це не виправданий ризик, — продовжує Шафорост.

Для порятунку дворняги приїхали 10 рятівників і працівників пожежної охорони з автоцистерною. Вони заповнили трубопровід піноутворювачем.

— Таким чином собака опинився в одному з колодязів, а прохід до труби перекрили фанерою. Униз спустили алюмінієву трубку із петлею. Між передніми й задніми лапами тварини її зашморгнули і так витягли на поверхню. Він такий злий був, на всіх кидався. Ми його одразу відпустили, — каже Валентин.

Собака середнього розміру, коричневого кольору. Рятувальники кажуть, що тварина схожа на домашню, доглянута.

Зараз ви читаєте новину «Чотири години рятувальники діставали собаку з колодязя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі