середа, 16 січня 2008 18:38

Чотири дні до 84 років не дожив Микола Іванюк

— Він саме пенсію на пошті получив і заповнював книжечку оплати за електроенергію. А тоді схопився за серце, захаркав і впав, — розповідає про покійного Миколу Іванюка з села Малі Сорочинці Миргородського району його колишній колега по колгоспу Іван Колісник, 74 роки. Іванюк не дожив до 84 років чотири дні. 13 січня справили дев"ятини.

Під час війни Іванюк варив броню на Уралі. 1943 року пішов на фронт добровольцем. Машиною перевозив снаряди. Нагороджений орденами "Бойового Червоного прапора", "За бойові заслуги", двома медалями "За відвагу".

Після війни одружився з односельчанкою Євдокією. Їхній доньці Валентині — 54 роки. Вона телятниця місцевого сільгосппідприємства. Чотири роки тому після смерті дружини зійшовся з односельчанкою Палажкою Данихно. За два роки вона померла. Доживав віку з онуком Сергієм та невісткою Валентиною.

— Він аж до смерті був головою ветеранської організації. Толковий був і начитаний. Усе було виступав на мітингах на кладовищі, коли ветеранів ховали, — згадує Колісник.

Зараз ви читаєте новину «Чотири дні до 84 років не дожив Микола Іванюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі