четвер, 07 серпня 2008 19:17

Чоловіки бояться мати дітей через спадкові хвороби

— Мені потрібна допомога психолога. Я заплуталася, — пише Любов із міста Кременчук. — Почалося все з того, що у нас із чоловіком зайшла мова про дітей. Він сказав, що треба здати аналізи, змінити спосіб життя. Усе начебто потроху зробили. Можна й народжувати. Так він відкладає на весну, потім на зиму, осінь... Каже, що не має часу, щоб приділяти його малюкові. Та й мені після пологів потрібна буде постійна підтримка. А зараз не підходящий момент — у нього багато планів щодо розвитку власної справи. Мені самій через ставлення чоловіка уже тошнить ця тема. Що робити?

Відповідає приватний психолог, голова обласної спілки психотерапевтів Кіра Сєдих, 43 роки:


— Не маючи інформації про обставини, в яких живе ця сім"я, важко щось радити. Але тут однозначно недостатній рівень довіри між чоловіком і дружиною. Є якийсь бар"єр, який заважає їм порозумітися. Насамперед слід переконати чоловіка обом звернутися до психотерапевта чи психолога. Треба обов"язково дати йому можливість перед кимось розкритися і розповісти про істинні причини свого зволікання з дітьми. Можливо, треба завести цю розмову в присутності батьків чоловіка, поговорити на цю тему зі свекрухою — може, вона знає, що його непокоїть і чого він боїться. Можливо, це вже не перший шлюб для нього, і він має негативний досвід у цьому плані. Може, є якась генетична неблагополучність у їхній сім"ї, спадкові хвороби — про такі речі нелегко розповідати. А його вічна зайнятість — лише відмовка. Якщо люди чогось справді хочуть, то шукають можливість. А коли не хочуть — причину.


— Може, чоловік надто відповідальний. Спочатку хоче зробити кар"єру й заробити грошей, а тоді вже дітей виховувати. Дружині слід прислухатися до нього й почекати, — радить Петро Савченко, 36 років, із Полтави. — А що — краще десятеро народити й жодного толком на ноги не звести?

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки бояться мати дітей через спадкові хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі