четвер, 11 грудня 2008 14:22

Ціни на газ зросли на 35 відсотків

Ціни на газ зросли на 35 відсотків

Із 1 грудня ціни на газ для населення підвищили на 35%. Нові тарифи встановила Національна комісія з регулювання електроенергетики.

— Видобуток газу постійно дорожчає, то й ціни для споживачів ростуть, — пояснює керівник фінансового відділу управління "Полтавагаз" Віра Мусійченко.

Для мешканців квартир, які не мають лічильників газу, тарифи на 10% вищі за ті, де ведуть облік витрат.

Подружжя Катерина та Віктор Новохатьки живуть у чотирикімнатній квартирі в місті Миргород. Із ними мешкає мати Катерини. Вона — учасник війни. Тому за газ вони платять за 50-відсотковою знижкою.

— Для цього в місяць треба напалити не більше 367 кубів. Поки що в ліміт вкладалися, — розповідає Новохатько. — Ми дуже економимо. Встановили лічильник. Удень на роботі, тому котел включаємо тільки на ніч і то на мінімальну позначку. У листопаді спалили до 300 кубів. За них сплатили майже 70 гривень. А скоро морози вдарять, то за новими цінами в цьому місяці може й до 200 гривень вийде. А сусідка знизу бідкалася, що до півтисячі платитиме за газ. У неї малі діти й ніяких пільг.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на газ зросли на 35 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі