вівторок, 12 серпня 2008 18:06

Будинок у Сорочинцях можна винайняти за 150 гривень

13–17 серпня в селі Великі Сорочинці Миргородського району проходитиме Національний Сорочинський ярмарок. Відпочивальники можуть зупинитися у приватних садибах місцевих.

Найближчий готель "Миргород" — за 30 км — у місті Миргород. Там до 11 серпня заброньовані усі місця. Найбільше замовлень від іноземців.

Проживання в одномісному номері готелю коштує 250 грн на добу. Двомісний напівлюкс здають за 380 грн, люкс — 450 грн. У кімнатах зроблено сучасний ремонт, є телевізор, холодильник, душ, кондиціонер, фен.

— На будівництво готелю в Сорочинцях сільрада не має грошей, — каже заступник голови Миргородської райдержадміністрації Віктор Чопенко. — Але поселитися можна в сільській хаті.

За тиждень до ярмарку майже всі оселі в Сорочинцях зайняті заздалегідь. Їх починають замовляти ще за місяць-два. Окрему платню за броню не беруть. Ночівля в будинку з господарями коштує 50–70 грн з особи залежно від віддаленості до ярмарку. В одну кімнату заселяють по 5–6 чоловік. Туалет і душ — надворі. Житло зі зручностями пропонують за 80–100 грн.

— Я здаю п"ять кімнат на вісім місць, — розповідає місцева жителька Зінаїда Тверда, 50 років. Від її будинку до ярмарку йти 10 хв. — Маю туалет і душ із гарячою водою в хаті.

Оселі без господарів можна винайняти за 150 грн на добу. За окрему платню домовляються про приготування їжі.

— Самі господарі рідко готують для відпочивальників. Важко встигати все робити — треба постійно наводити лад у будинку, — говорить Зінаїда Тверда. — Цим заробляють інші жителі Сорочинців — розносять готові сніданки та обіди по ярмарку або прямо в себе на городі встановлюють намети із кухнями й варять для ярмаркуючих.

Обід для відпочивальників коштує до 20 грн. Триразове харчування обійдеться у 50–60 грн.

Зараз ви читаєте новину «Будинок у Сорочинцях можна винайняти за 150 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі