пʼятниця, 11 травня 2007 07:11

Брати Чугуєвці поставили пам"ятник невідомому солдатові

До Дня Перемоги в Барабашевому лісі, на околиці села Малі Будища Зіньківського району, на могилі невідомого солдата встановили обеліск із мармурової кришки з написом "Вічна слава героям!". Пам"ятник огородили дерев"яним парканом.

Обеліск за 500 грн замовили в Полтаві уродженці села брати Петро та Володимир Чугуєвці та їхній товариш Віктор Купрій. Чоловікам уже під 50. Коли вони були ще хлопцями, потай від батьків копирсалися в Барабашевому лісі, шукаючи патрони чи ще якесь залізяччя з Другої світової. Розкопали останки радянського бійця, який був похований тут у роки Великої Вітчизняної війни. Окрім портупеї та гвардійського значка, при загиблому нічого не збереглося. Скільки не старалися пошуковці місцевої школи, імені бійця встановити не вдалося.

— На місці поховання були окопи. 15–18 вересня 1943 року тут точилися бої, — каже сільський голова Анатолій Смілянський. — Там була й братська могила, яку в 1960-х роках перенесли в центр села. А на лінії оборони, можливо, є ще поховання.

Брати Петро та Володимир  Чугуєвці нині живуть у Полтаві, шоферують. Петро возить голову обласної організації Народної партії, Володимир їздить на КамАЗі. Віктор Купрій третій рік працює на будівництві в Австрії. Додому навідується у відпустку.

Зараз ви читаєте новину «Брати Чугуєвці поставили пам"ятник невідомому солдатові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі