вівторок, 19 лютого 2008 17:14

Браконьєр побив двох рибінспекторів

Третій тиждень у Оржицькій центральній райлікарні перебуває зі струсом мозку й переломом перенісся дільничний держрибінспектор заказника загальнодержавного значення "Сулинський" Олександр Хоменко, 33 роки. Нещодавно виписали старшого інспектора, начальника рибінспекції 41-річного Юрія Антоненка.

2 лютого близько 10.00 шість працівників інспекції проводили рейд поблизу Святилівки Глобинського району.

— Спочатку затримали двох місцевих рибалок. Вони їхали на мотоциклах із боку острова Кулішівка. У візках риби не було, лежали лише вудки, — розповідає Антоненко.

Вони з Хоменком сіли до рибалок у мотоцикли й поїхали в бік острова Миронці. Там на кризі побачили до 20 браконьєрів. Спершу інспектори підійшли до групи з п"ятьох чоловік. Навколо них була розкидана риба плітка від 10 до 15 см.

— Я був у цивільному, а Хоменко у формі й при табельній зброї, — веде далі Антоненко. — Ми їм показали посвідчення і сказали, що рибалити там заборонено. Один із чоловіків назвався підполковником міліції й обурився, що ми мотоциклами розлякуємо рибу. Вони були п"яні й ігнорували нас.

Хоменко почав складати протокол. За ним порушники мали сплатити від 34 до 85 грн штрафу за вилов у недозволеному місці і відшкодування за спійману рибу.

— Один із них підхопився й ударив мене в обличчя. Спочатку по щоці, потім у перенісся. Я впав навзнак, — згадує інспектор.

Антоненко втрутився, і нападник розбив йому губу. Потому Юрій Григорович викликав міліцію.

— Усіх п"ятьох ми вели до берега за більше ніж три кілометри, — веде далі Хоменко. — Вони тоді заспокоїлися. На березі чекали наші працівники. Глобинські правоохоронці на двох найбільш п"яних наділи наручники й усіх повезли в райвідділ.

Після допиту рибалок відпустили.

7 лютого прокуратура Глобинського району порушила кримінальну справу за умисне заподіяння працівникові правоохоронних органів легких та середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

— Під час сварки бився один із рибалок — 40-річний Віктор. Він кременчужанин, ніде не працює. Одружений, раніше не судимий, — розповідає Юрій Сулаєв із обласного Головного управління МВС. — Четверо інших — працівники робочих професій із Кременчука. Міліціонерів серед них не було.

Ведеться слідство. Вікторові може загрожувати до 5 років позбавлення або обмеження волі.

Олександр Хоменко майже одужав, йому вже дозволяють ходити.

— Коли ми тоді підійшли до берега, під"їхав капітан міліції із Кременчука у формі, з ним був ще один у цивільному. Хотіли це діло залагодити, просили не писати заяв, щоб нічого тим порушникам не було, — зауважує Антоненко. — Посвідчень не пред"являли і нам не представилися. Я сказав, що ми діло доведемо до кінця.

Минулого тижня інспекторам вручили відзнаки "Почесних працівників рибного господарства" і по 600 грн премії.

— У рибній інспекцій працюю більш як десять років, — розказує Юрій Григорович. — Такі випадки трапляються часто, просто їх не розголошували. Сім років тому я навіть стріляв із табельної зброї в повітря. Не розповідали, щоб уникнути тяганини.

Зараз ви читаєте новину «Браконьєр побив двох рибінспекторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі