пʼятниця, 14 вересня 2007 07:05

Батьки домоглися переводу дітей до іншої школи

Дев"ятеро п"ятикласників із Кобеляки після першого дзвоника в школі N2 перейшли навчатися до школи N3, що на околиці. Проте через затверджений бюджет районна влада не дозволяла відкрити при цьому закладі клас.

Батьки п"ятикласників почали скаржитися, що їхні діти навчаються в школі N2 в переповнених класах. З околиці їм далеко ходити по науку, тоді як школа N3 — поруч. Чотири роки тому учнів примусово перевели зі школи N3.

— Дітей, ніби собачат, посадили в автобус і повезли, — каже матір Світлана Ярова. — З моєю донькою Дариною навчається ще 32 учні. Учителька не встигала навіть за тиждень опитати всіх школярів! Якось не помітила, коли дитина просилася вийти. Тож учень сходив у туалет прямо за партою.

Директорка школи N2 Світлана Грінько закиди батьків спростовує:

— Вони жодного разу не звернулися до мене зі скаргою на неефективне навчання чи жорсткі методи поводження учителя з дітьми.

Після кількох зібрань батьків, учителів і чиновників колегія при райдержадміністрації дозволила відкрити п"ятий клас в школі N3. Але директорку Валентину Шпорт звільнили, бо її попередниця вийшла з декрету. Подейкують, справжня причина звільнення — "несанкціоноване створення класу". Директорка школи N2 Світлана Грінько є головою комісії райради з питань освіти.

У Кобеляках дві школи. У N2 — 968 учнів, у N3 — 105.

Зараз ви читаєте новину «Батьки домоглися переводу дітей до іншої школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі