пʼятниця, 14 вересня 2007 07:03

Артистів на День Полтави забезпечить Поплавський

Автор: фото: Олена КІБЛИЦЬКА
  11 вересня студентки прийшли на першу репетицію до Дня міста на стадіон ”Динамо” в Полтаві. Спереду в білій блузці хореограф Галіна Марцинене
11 вересня студентки прийшли на першу репетицію до Дня міста на стадіон ”Динамо” в Полтаві. Спереду в білій блузці хореограф Галіна Марцинене

Минулого понеділка студенти Полтави зібралися на першу репетицію святкування Дня міста, яке відбудеться 23 вересня.

На полі стадіону "Динамо" рівними колонами вишикувалися студенти педагогічного, кооперативного, технічного університетів. Ними керує хореограф-постановник із фізкультурно-спортивного товариства "Україна" Галина Марцинене, 47 років. Не всі студенти слухають її. Дехто сміється.

— Я вас прошу, никаких жвачек! — закликає Марцинене. — Когда по телевидению смотришь на такое — это шоковое состояние, — переходить на українську. — Якщо ми з вами добре зробимо хвилю, то будуть крики й овації.

Cтуденти під час виступу мають стати півколами, рухатися симетрично і робити живі хвилі. Ці рухи репетируватимуть щодня протягом двох тижнів. Усіх учасників постановки спеціально звільнили від навчання.

— Ми на одній парі посиділи, а дві пропустили. Заняття такі, що ми їх у принципі надолужимо, — каже 17-річна першокурсниця інституту менеджменту й економіки "Світоч" Олена Бондаренко.

Виступом студентів завершиться урочистий концерт на стадіоні "Ворскла".

— Виступатимуть у костюмах, пошитих ще хтозна-коли. Закупили тільки нові віяла, — каже в.о. начальника міського відділу культури Валентина Вождаєнко.

За 170 віял із цупкого паперу з намальованими квітками заплатили 5,3 тис. грн.

Святкування 23 вересня почнуть передзвоном і молебнем церков усіх конфесій. О 10.00 покладуть квіти до Меморіалу солдатської слави. Там же перепоховають загиблого в Естонії червоноармійця Степана Хапікала.

У парку Котляревського гостей пригощатимуть солдатською кашею. Об 11.15 по вул. Коваля біля майдану Незалежності проведуть виставку техніки.

На стадіоні "Ворскла" о 19.00 дадуть концерт. Там мали вручити відзнаку почесного громадянина Полтави Андрієві Данилку. Але через гастролі в Санкт-Петербурзі Вєрка Сердючка не приїде.

Артистів для концерту має привезти "співаючий ректор" Михайло Поплавський. Кошти на це виділять магазини "Велика кишеня", "Епіцентр", "Фуршет". Впускатимуть за запрошеннями, які розішлють різним підприємствам. Свято транслюватимуть на екрані перед стадіоном.

23 вересня в Полтаві планується відкриття міського Будинку культури. Його почали реконструювати у квітні минулого року — встановили нові стільці, підключили сучасне світло.

Прибрати Будинок культури від будівельного сміття і бруду приходили вчителі та медики. Щодня 20 людей по кілька годин працювали тут зі шматками та скребками.

Зараз ви читаєте новину «Артистів на День Полтави забезпечить Поплавський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі