понеділок, 14 липня 2008 18:00

Ярослава Нестеренка вбило електрикою

Увечері минулої п"ятниці в селі Райозеро Оржицького району смертельно вразило електрострумом 13-річногоЯрослава Нестеренка.

— Разом із товаришем Дімою Смірновим Ярослав рвав вишні біля підстанції, — розповідає голова сільради Лідія Куцевол. — Вона огороджена парканом, а поряд ростуть яблуні, вишні, черешні. Хлопці поспорили, хто зможе залізти на високовольтний стовп. Першим поліз Ярослав. Там на стовпі така тоненька труба. По ній і виліз аж нагору. На верху опори ще із заліза є щось схоже на стільчик. Хлопець там посидів. Тоді каже Дімі: "А ти залізеш?" Той відмовився. Ярослав почав спускатися. Зачепився чи за провід, чи за якусь дугу. А там струм іде в 10 тисяч вольт.

Віталій Шкаревський із Головного управління МНС області каже, що Ярослав, найімовірніше, ухопився за високовольтний провід.

— Я не думаю, що хлопець міг узятися рукою за провід, — говорить голова сільради. — Його вітчим Анатолій Бриленко — електрик. Ярослав у нього питався, чи можна лізти по стовпу, якщо включений електрострум. Той йому розказував, що ні в якому випадку. Ніхто точно не знає, як це сталося.

Хлопець гарно навчався в школі, був товариський.

— Слухняний був, відзивчивий, — згадує Куцевол. — Його товариші розказували, що був сильний у руках.

Сім"я живе з батьками мами Ярослава Людмили Петренко. У загиблого дві сестри: 15-річна Альбіна Нестеренко та Яна Петренко, 11 років.

— Перший чоловік Людмили Дюло Дюлович був із Західної України, — пояснює Куцевол. — Коли розійшлися, вона переписала Альбіну та Ярослава на дівоче прізвище своєї мами — Нестеренко. Яна — від другого шлюбу. А зараз Люда живе з Анатолієм. Вони не розписані. Люблять господарювати, на городі — ні бур"янинки, усе викошено. Діти завжди чисті, охайні.

Зараз ви читаєте новину «Ярослава Нестеренка вбило електрикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі