четвер, 23 липня 2009 18:30

Андрій Данилко щодня телефонує матері

Автор: фото: Олена ЛУЦЕНКО
  Андрій Данилко роздає автографи під час вручення йому звання ”Почесний громадянин Полтави” 30 листопада 2007-го. Позаду — мер міста Андрій Матковський
Андрій Данилко роздає автографи під час вручення йому звання ”Почесний громадянин Полтави” 30 листопада 2007-го. Позаду — мер міста Андрій Матковський

На Полтавщині народилося чимало талановитих людей. "Газета по-українськи" дослідила, хто з сучасників досяг успіху й популярності.


Автор сценічного образу Вєрки Сердючки Андрій Данилко, 35 років, народився й виріс у Полтаві.

Данилко — син Світлани Волкової від другого шлюбу із шофером Михайлом Данилком. Андрій закінчив школу N27 і вчився у профтехучилищі на касира-продавця, бо не склав іспитів до музучилища. У педінституті отримав двійку з української літератури і теж не пройшов.

— Андрій був скромним хлопчиком. Ніколи б не сказала, що сором"язливий школяр і Вєрка Сердючка — одна особа, — каже директор 27-ї школи Людмила Заяц. — У класі не вирізнявся, навіть ховався за спини, щоб його не помічали. Учився посередньо. Зате наша шкільна команда КВК, капітаном якої був Данилко, завжди посідала перші місця.

Школу закінчив із двома двійками — з хімії та фізики. Їхня сім"я тоді жила так бідно, що перед випускним однокласники скинулися й купили йому кросівки та сорочку.

Популярним Данилко став 1997-го, коли став ведучим передачі "СВ-шоу" на телеканалі "1+1", куди запрошував зірок. Після того в образі Сердючки почав співати. Знявся в кількох мюзиклах. Посів друге місце на Євробаченні-2007. Має звання заслуженого артиста України.

У Данилка три квартири в Києві.

— Одна з них на Хрещатику, зі спальнею, кабінетом, кухнею разом із їдальнею і гримеркою, — розповідає його мати 71-річна Світлана Іванівна. Жінка живе в невеликому селі Клименки під Полтавою. — Завдяки Андрюші й ми живемо на широку ногу. Постійно дає мені гроші. І свою старшу сестру Галю забезпечує, допомагає вчити племінників.

Сусіди розповідають, Данилко щодня телефонує матері.

Телеведуча каналу "1+1", народний депутат 50-річна Ольга Герасим"юк родом із Пирятина. Навчалася в школі N6, закінчила її із золотою медаллю.

— Читати навчилася у п"ять років, — згадує Ольга Володимирівна. — Ми жили на вулиці Пушкіна в Пирятині. На ній була бібліотека, і я тричі на день ходила міняти книжки. Бібліотекарка спочатку не вірила, що я все прочитала. Я їй переказувала. Тож почала давати мені книги для старшокласників.

Журналістка каже, фах обирала несвідомо:

Одного разу поштарка принесла гонорар — 87 копійок

— Найбільше в школі любила писати твори. Одного разу подружка Інна каже: "Ти твори пишеш і складаєш у стіл. А в республіканській газеті конкурс — переможця трьох етапів рекомендують в університет на факультет журналістики". Що таке журналістика, я поняття не мала. Друкувала і районній газеті свої якісь роздуми, а одного разу поштарка принесла мені гонорар — 87 копійок. Усе це було несерйозно. Але твори послала на конкурс і виграла. Тільки під час навчання виявилося, що журналістика — це дуже цікаво, це зовсім не писання творів.

17 років Герасим"юк працювала в пресі. Потім перейшла на телебачення.

— Усе життя працюю в соціальній журналістиці, мені це до смаку. Вона пов"язана із впливом на свідомість. Це дуже серйозна зброя.

На парламентських виборах 2006-го Герасим"юк отримала мандат народного депутата від блоку "Наша Україна".

Із сином 26-річним Русланом живе у власній квартирі на Подолі в Києві. Він працює у сфері зв"язків із громадськістю. Мати Ніна Дмитрівна живе в Пирятині.

— Щотижня або сама їду, або сестру Зою відправляю, — каже Ольга Володимирівна. — Мама не хоче переїздити в Київ.

Щороку Ольга Герасим"юк на останньому дзвонику виплачує премію талановитим школярам села Харсіки Чорнухинського району, де народився її батько і де часто бувала в дитинстві.

Із відомих тележурналістів та ведучих у Полтаві народилися й виросли Костянтин Грубич, Геннадій Попенко, Олег Дейнека. Ілона Довгань із "1+1" — із Комсомольська.

40-річний Костянтин Грубич веде на "Інтері" програму "Знак якості".

— У дитинстві мріяв бути царем, — розказує на інтернет-сторінці телеканалу. — А з п"ятого класу — журналістом. Учився на факультеті журналістики Київського університету імені Шевченка. Наприкінці першого курсу був конкурс до телегрупи. Весь курс туди прагнув, а я не хотів відставати. Із сотні потрапив до десятки.

Грубич одружений, має доньок Ольгу і Владу та сина Ярослава.

Як ведучий телепрограми полтавець Геннадій Попенко, 30 років, уперше з"явився на екранах 2000-го в передачі "Нова погода". Найбільшу популярність йому принесла розважальна програма "За гроші!" на "Новому каналі". Зараз веде передачу "3х4. Найкумедніше домашнє відео". Працюючи на телебаченні, заробив на двокімнатну квартиру в Києві. Каже, щоб пробитися на центральний телеканал, треба вчитися, мати хист і талан.

Ведучий новин "5 каналу" 31-річний Олег Дейнека у шкільні роки цікавився музикою. Кар"єру починав на місцевій радіостанції "Полтава-плюс", телекомпанії "ЮТА". 2002 року переїхав до Києва.

— Коли приїхав у столицю, намагався закріпитися, рости і розвиватися, — говорить. — Коли чогось досяг, тепер дедалі більше тягне в Полтаву. Тут живуть мої батьки, товариш Антон Петько. Із ним створили "Асоціацію експертів медіа і права".

Із дружиною Оленою і донькою 8-річною Євою живе в найманій квартирі в Києві.

Публіцист, поет, громадський діяч, колишній нардеп 73-річний Борис Олійник народився в Зачепилівці на Новосанжарщині в родині службовця. У п"ятому класі написав першого вірша, якого надрукували в районній газеті, де колись працював його батько. Тепер творчість Олійника вивчають у школах.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Данилко щодня телефонує матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі