середа, 29 грудня 2010 16:03

Ялинку треба прикрасити грошима

— Завжди намагаюся віддати борги перед Новим роком, — каже полтавець 25-річний Ярослав Швець. — Вважаю, якщо цього не зробити, то далі у самого грошей не буде.

Опитали полтавців та склали десятку найпопулярніших новорічних прикмет.

1. Коли б'ють куранти, треба встигнути на папері написати бажання, спалити його, а попіл висипати у келих з шампанським та випити до дна. Тоді бажання здійсниться.

2. "Як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш". Найпоширеніша прикмета. Тому заведено, щоб у святкову ніч стіл був багатим, а за ним сиділи лише найближчі люди.

3. Перед Новим роком треба обов'язково повернути борги. Вважають, якщо цього не зробити, то наступний рік принесе безгрошів'я.

4. Перед святом треба прибрати домівку та викинути весь непотріб. Таким чином ви звільняєтеся від усього непотрібного і неприємного. Створюєте простір для нового.

5. На кожен удар курантів треба подумки промовляти найзаповітніше бажання. Встигнете це зробити, у новому році воно обов'язково здійсниться.

6. У новорічну ніч треба одягнути щось нове. Це символізує те, що наступний рік буде успішний.

7. На Новий рік не можна сваритися. Це принесе негативні емоції наступного року.

8. Обов'язково треба дарувати подарунки. Вважають, що більше їх подарувати, то вдалішим буде новий рік.

9. Ялинку треба трішки прикрасити монетами і купюрами. Це принесе у дім гроші.

10. Повісити на ялинці маленьку підкову. Вона символізуватиме вдалий наступний рік.

Зараз ви читаєте новину «Ялинку треба прикрасити грошима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі