четвер, 26 червня 2008 19:50

Аліментника Анатолія Лук"янця засудили на рік

Лубенський міськрайонний суд засудив умовно на рік позбавлення волі місцевого жителя 45-річного Анатолія Лук"янця. Чоловік заборгував 5 тис. грн аліментів 14-річному синові.

До суду подала дружина Із нею Анатолій розлучився 2001-го. Відтоді Лук"янець не платив аліментів.

Під час слухання справи чоловік визнав провину. Суддя присудив йому умовно рік позбавлення волі. Анатолій пообіцяв сплатити всю суму аліментів. За якийсь час за допомогою родичів він виплатив 5 тис. грн. Після цього Апеляційний суд Полтавської області змінив вирок на рік випробувального терміну. Це означає, якщо чоловік хоча б один місяць прострочить сплату аліментів, його ув"язнять.

У Лубнах за цей рік суд уперше покарав аліментника. Більшість скарг жінок на несплату коштів на утримання колишніми чоловіками обмежуються адмінпротоколами.

Правоохоронці кажуть, у випадку несплати аліментів подати заяву до міліції не достатньо. Лише суд може винести вирок та змусити виплатити заборговані гроші. Потім виконавча служба примушує порушника сплатити необхідну суму.

Анатолій Лук"янець за фахом електрик. Офіційно ніде не працює. На обліку в центрі зайнятості не перебуває.

Зараз ви читаєте новину «Аліментника Анатолія Лук"янця засудили на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі