четвер, 24 липня 2008 18:32

Агрипина Куксина знайшла могилу брата через 65 років

До Мартинівської сільради Гадяцького району надійшов лист від Агрипини Куксиної з Росії. Жінка живе у військовій частині Городищенського району Волгоградської області. У листі написала, що через Інтернет знайшла могилу свого брата Миколи Журбіна. Просила сільську раду підтвердити, чи справді його поховано в Мартинівці.

— Написав жінці, що молодший сержант, стрілок, командир відділення стрілецької дивізії Микола Журбін загинув 28 серпня 1943 року під час звільнення села Воронівщина Мартинівської сільської ради, — переказує сільський голова 52-річний Олексій Козирка. — Разом з іншими 43 воїнами його поховали в братській могилі в селі. Запросив жінку приїхати до Мартинівки.

440 воїнів поховано в п"яти братських могилах населених пунктів, що входять до сільради. На кожній стоять обеліски.

Улітку 1943-го радянські війська звільняли північні області України. На початку вересня зав"язалися бої біля Гадяча. Особливо сильні були за села Мартинівської сільради.

— 20 років тому мали 49 учасників бойових дій. Зараз тільки вісім, — говорить Олексій Васильович. — Щороку до Дня Перемоги запрошення всім розсилаємо. Раніше приїздили з Пермі, Воронежа, Дніпропетровська. Уже два роки немає нікого. Постаріли, а може, вже й серед живих немає.

Зараз ви читаєте новину «Агрипина Куксина знайшла могилу брата через 65 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі