понеділок, 18 лютого 2008 17:11

70-річна жінка продажем коноплі заробляла на хату

Пенсіонерку Марію, 70 років, із села Глинське Зіньківського району міліція звинувачує у зберіганні та продажі наркотичних речовин. Двоє 24-річних чоловіків із селища Опішня купували в жінки коноплю та розраховувалися із нею фальшивими грошима.

— Марія із донькою та сином переїхала до Глинського з Херсона п"ять років тому, — розповідає односельчанка Ольга. Прізвище назвати відмовляється.

Донька Марії купила в селі будинок. За якийсь час виїхала до Оржицького району. Жінка залишилася з сином Святославом.

— Бабуська розумна. Газети передплачувала, — веде далі односельчанка. — Те, що вона наркотиками торгує, ніхто в Глинському навіть подумати не міг.

На початку лютого працівники Зіньківського райвідділу міліції приїхали до пенсіонерки із санкцією на обшук. Міліціонери говорять, давно підозрювали її у збуті наркотичної сировини. У хаті знайшли дволітрову банку з перетертою коноплею та 4250 грн за продані 17 стаканів коноплі.

Марія спочатку казала, що то для сина. Потім зізналася, що ростила її на продаж. Каже, збирала гроші на хату.

— Із дочкою скандалила. Та її з дому виганяла, — говорить Ольга. — Так стара пенсію відкладала, город великий садила, щоб гроші заробити.

Син Святослав ніде не працює. Односельці кажуть, він часто заглядає у пляшку.

Усі вилучені в пенсіонерки купюри номіналом по 50 грн були фальшиві.

— Одразу після обшуку поїхали до підозрюваних у виготовленні фальшивих грошей, — пояснює начальник Зіньківського райвідділу міліції Віталій Ширай.

У одного з них удома вилучили комп"ютер і принтер, на якому друкували гроші. Хлопців затримали. За збут і виготовлення фальшивок їх можуть засудити на вісім років позбавлення волі.

Жінку правоохоронці не затримували. Після приїзду міліції вона намагається не виходити з дому.

Зараз ви читаєте новину «70-річна жінка продажем коноплі заробляла на хату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі