четвер, 12 лютого 2009 16:46

450 підприємцям немає місць на ринку

Автор: фото: Наталія БОНДАР
  Із пікетувальниками-підприємцями з Полтавщини розмовляє керуючий ринком ”Козацький шлях-2007” у райцентрі Липова Долина на Сумщині Валерій Олещенко (ліворуч). Він пообіцяв облаштувати майданчик для торгівлі, а в подальшому — зробити критий павільйон
Із пікетувальниками-підприємцями з Полтавщини розмовляє керуючий ринком ”Козацький шлях-2007” у райцентрі Липова Долина на Сумщині Валерій Олещенко (ліворуч). Він пообіцяв облаштувати майданчик для торгівлі, а в подальшому — зробити критий павільйон

6 лютого 450 підприємців Полтавської й сусідніх областей на знак протесту перекрили три центральних дороги, що ведуть до райцентру Липова Долина на Сумщині. Щоп"ятниці підприємці їздили торгувати на селищний ринок. Розміщувалися на проїжджій частині неподалік автостанції. Державтоінспекція визнала це порушенням та заборонила торгівлю.

У Липовій Долині підприємці торгували протягом 12 років. На Центральному ринку селища продають продукти. Тому палатки з одягом і промисловим крамом приїжджі торговці ставили уздовж прилеглої до нього вул. Горького.

Позаторік продуктовий ринок місцева влада продала приватній фірмі "Козацький шлях-2007". Та мала збільшити його територію і створити для підприємців з інших міст та областей умови для торгівлі. Порахували, на той час будівництво торгових павільйонів мало обійтися у 2 млн грн. Нині ціна робіт зросла до 8 млн грн. Тому їх призупинили.

— 25 грудня нам рознесли листівки, що нашу торгівлю перенесуть на нове місце, — розповідає підприємець із Гадяча Лідія Таран. — Витурили на край селища за 4 кілометри на територію колишнього паливного складу. Казали, наші палатки заважають руху машин. Але ж там, де нам запропонували торгувати, умов ніяких. Саме поле.

6 лютого підприємці спробували торгувати на звичних місцях по вул. Горького. Та їх автівки зупинила ДАІ.

— Без машини не підемо, бо сумки важкі, а водії не постануть проти ДАІ, погрожують штрафами, — обурюється підприємець із Гадяча Леся Донос, 57 років.

На знак протесту того ж дня торговці перекрили дорогу. Не торгували. Люди приїхали задарма. До них вийшов голова селищної ради Сергій Нищета і запросив на позачергову сесію у вівторок, 10 лютого. Та до сесійної зали їх не пустили. Депутати проголосували за закрите сесійне засідання. Коли підприємці не залишили сесійної зали, депутати з обуренням вийшли. За 20 хв. роботу сесії відновили.

Торговці вимагали, аби їм дозволили торгувати на старих місцях, доки не добудують ринок у центрі селища. Натомість місцева влада запропонувала єдиний варіант — торгівлю на паливному складі. Підприємці роз"їхалися.

— Мали три дні для торгівлі. У п"ятницю базар у Липовій Долині, у суботу — у Червонозаводському на Лохвиччині, у неділю — в Гадячі. Так і моталися. Тепер день випаде, — скаржиться жителька Гадяча Валентина Сасько.

Торік селищний бюджет Липової Долини торговці з ринку поповнили на 70 тис. грн — сплатою за місця.

Зараз ви читаєте новину «450 підприємцям немає місць на ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі