вівторок, 15 липня 2008 19:11

263 сиротам знайшли батьків

Із початку року 263 дітям області, сиротам та позбавленим батьківського піклування, знайшли родини. Це кожна 13-та сирота області. У дитбудинках та інтернатах регіону таких дітей 3074.

Також цьогоріч створили два будинки сімейного типу. Нині їх дев"ять — у Хорольському, Полтавському, Новосанжарському, Диканському, Глобинському, Зіньківському, Пирятинському районах і в місті Кременчук.

— На кожну сироту чи позбавлену батьківського піклування дитину держава щомісяця виділяє 1214 гривень, — розповідає начальник обласної служби у справах дітей Інна Конончук, 48 років. — Громадяни не часто звертаються до наших центрів у районах, щоб допомогти дітям-сиротам.

По допомогу звернулася 41 сім"я з малолітніми дітьми.

— До кожної дитини в будинках сімейного типу індивідуальний підхід. Ще не було скарг про погане виховання дітей. До інтернатів жодна дитина не повернулася, — запевняє Конончук. — Якщо хтось має добре серце та фінансові можливості, може звертатися до соціальних служб та допомогти дітям.

Зараз ви читаєте новину «263 сиротам знайшли батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі