четвер, 15 травня 2008 19:50

20 міліціонерів поскаржилися на малу зарплату

  Половина працівників Великобагачанського райвідділу поскаржилися на неправильне нарахування зарплатні. Називати свої прізвища бояться. У центрі — начальник райвідділу Олег Титаренко
Половина працівників Великобагачанського райвідділу поскаржилися на неправильне нарахування зарплатні. Називати свої прізвища бояться. У центрі — начальник райвідділу Олег Титаренко

Три тижні тому 20 міліціонерів із 43 працівників Великобагачанського райвідділу міліції надіслали лист-скаргу до редакцій обласних газет і Головного управління МВС області. Просили перевірити нарахування грошового забезпечення і покращити матеріально-технічний стан.

— Була зарплата 1800. А останні три місяці почали давати по 1200. І ніхто нічого не пояснює, — каже молодий оперативний працівник. Ім"я не називає.

— Якщо моє прізвище десь випливе — на роботі з"їдять, — хвилюється інший міліціонер років 40. — Поставлять такі умови, що доведеться піти. За неофіційними даними, наш колишній бухгалтер за економію отримував гроші в конверті.

Двоє правоохоронців запрошують до громадської приймальні. Жінка-слідчий кладе на стіл папери. Обидва просять не писати їхні імена.

— Усе почалося торік. Почав настаювать і просити виписки про нарахування зарплати. У червні якраз стало 15 років вислуги, і я вже мав би отримувати більше грошей. Дістав через знайомих відомість. Побачив, що людина, яка проробила п"ять років, отримує заробітну плату більшу від мене. Якщо мені ставили 70 відсотків премії, то молодим спеціалістам — 170–200 відсотків.

— Ми ходили до начальника райвідділу з питаннями. Він сказав, що на відділ мало грошей дають, — додає жінка.

Першого листа 22 міліціонери підписали торік у червні, але не відправили. — Нашого кадровика довели до такого стану, що вона слізно просила не відправляти, бо їй буде хана, — оглядається на зачинені двері чоловік.

— Оце половина речей у робочому кабінеті моя. Щомісяця гривень по п"ятсот витрачаю по роботі, — плаче жінка. — За свої гроші купую папір, бензин, форму, ремонтую техніку. Багато грошей іде на розмови по мобільному по роботі. Та тут лише копни...

— Після того листа відчуваємо тиск, — зітхає черговий. — Придираються до дрібниць, яких раніше не помічали. Думаю, що цим не закінчиться. Будуть приїжджати з перевірками.

Бухгалтер Ольга Макаренко звільнилася в лютому.

— Нам кошторис не додає Полтава, — виправдовується заступник начальника райвідділу 35-річний Олег Маленко. — Це не нашого керівництва вина. Всі гроші, які прийшли, видані. Ніхто їх не забрав собі.

Про бухгалтера говорить неохоче.

— Вона сказала, що їй все надоїло. Може, й через конфлікти з особовим складом пішла.

Начальник райвідділу Олег Титаренко, 35 років, запевняє, що всі проблеми вже вирішені. Каже, що премії нараховує з керівниками підрозділів.

— Вони розповідали, хто як спрацював за місяць. До того ж торік було менше працівників, тому і зарплати більші були. Цього року взяли на роботу нових людей, — пояснює Титаренко.

Для перевірки направили спеціальну комісію.

— Виявлені фінансові порушення з боку керівництва, — розповідає Юрій Сулаєв із обласної міліції. — Усе через те, що бухгалтера нема. Деяким працівникам дійсно неправильно нарахували зарплату. Начальник управління Михайло Цимбалюк оголосив Титаренку неповну посадову догану і сказав негайно усунути недоліки.

Зараз ви читаєте новину «20 міліціонерів поскаржилися на малу зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі