пʼятниця, 03 серпня 2007 07:00

174 гірники отруїлися фенолом

У місті Комсомольську з 28 липня по 1 серпня до лікарів звернулися 174 працівники залізорудного кар"єру Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. Скаржилися на підвищений тиск, головний біль і нудоту.

— Людям ставало зле на роботі впродовж трьох ночей, — розповідає начальник міськвідділу МНС Микола Федірко. — Їх виводили на кілька годин із зони кар"єру на чисте повітря. Стан гірників покращувався, і вони знову працювали.

Гірники отруїлися фенолом, припускають в управлінні з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації. Ця речовина є продуктом нафто-хімічної промисловості й використовується для виробництва синтетичних матеріалів. Має специфічний запах гуаші. Пил і розчин фенолу подразнюють слизові оболонки очей, дихальні шляхи, шкіру.

— Кілометрів за 15 від кар"єру, — веде далі Микола Федірко, — знаходиться ставок-відстійник нафто-переробного заводу. Фенол напевне вітром принесло. Його вміст у повітрі був утричі більший від норми.

Щоб установити причину отруєння, з Полтави до Комсомольська в четвер виїхала спеціальна комісія з лікарів, чиновників і "надзвичайників". На момент здачі номера коментувати подію комбінат відмовлявся. Комісія працювала в міській лікарні.

Зараз ви читаєте новину «174 гірники отруїлися фенолом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі