понеділок, 17 грудня 2007 18:39

15-річній Дарії Пшичкіній потрібна допомога (дівчина хвора на лейкоз)

15-річна студентка Полтавського нафтового геологорозвідувального технікуму Дарія Пшичкіна в жовтні цього року захворіла на гострий лейкоз. Нині дівчина проходить другий курс хіміотерапії у Київському центрі матері й дитини.

— Про кількість необхідних грошей ніхто не каже. Лікарі не беруться робити прогнози. Зранку їй було добре, а в обід знову погіршало, — плаче мати Даші Наталія Пшичкіна, 48 років. Вона — викладачка економічних дисциплін технікуму, де вчиться донька. — Закінчила дитина дев"ять класів і вступила на перший курс. На здоров"я ніколи не скаржилася. Усе було добре, потім почали лікувати очі, дерматит.

За деякий час у дівчини почалося запалення мигдалин, аналізи показали підвищений вміст лейкоцитів у крові. В обласній лікарні за один день поставили діагноз — гострий лейкоз. Із 7 листопада Дарію лікують у Києві. На медикаменти та проживання в закладі родина витратила близько 10 тис. грн.

— Можлива пересадка кісткового мозку, але ми ще аналізів не здавали, — зітхає мати. — Сподіваюся, що з чоловіком і сином зможемо бути донорами.

Живе Даша з матір"ю і 23-річним братом Іваном у селі Лісок. Із батьком дівчини Анатолієм, 48 років, Наталія Георгіївна розлучилася. Він працює слюсарем у локомотивному депо Полтави. Нещодавно взяв відпустку і перебуває біля дитини. Іван — студент п"ятого курсу Полтавського технічного університету.

— Я коло неї 24 години, бо потрібен постійний догляд, — розказує Наталія Георгіївна. — Найбільше грошей іде на пелюшки, креми, вологі серветки. Лікуємося за гроші людей. Дуже дякую всім, хто нам допомагає.

На благодійному концерті в Будинку культури студенти зібрали 2 тис. грн.

— Помагали викладачі, студенти, батьки, — зауважує завідувачка канцелярії Полтавського нафтового геологорозвідувального технікуму Валентина Мелешко. — Ми розіслали листи по нафтовидобувних організаціях та інших підприємствах. Багато людей відгукнулося. Маємо близько 50 тисяч гривень.

Реквізити для перерахування коштів:

р/р 29242825570401, МФО 331401, ЗКПО 21050723, КБ "ПриватБанк".

Призначення: Поповнення СКР 4405885012296502, Пшичкіна Наталія Георгіївна, ІПН 2183617303.

Зараз ви читаєте новину «15-річній Дарії Пшичкіній потрібна допомога (дівчина хвора на лейкоз)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі