четвер, 20 грудня 2007 19:02

10-річна дівчинка чверть години плавала в крижаній воді

Автор: фото: Світлана НАТАЛЕНКО
   Полтавка Люда Ковальова в дитячій міській лікарні
Полтавка Люда Ковальова в дитячій міській лікарні

Минулої неділі полтавська школярка 10-річна Людмила Ковальова провалилася на ставку під лід. Того дня вона разом із подругою Вікою пішла гуляти до водойми неподалік вул. Лесі Українки.

Мама Люди, реалізатор на Центральному ринку Полтави, в цей день працювала. Дівчину відпустила старша сестра Світлана.

Біля ставка подруги зустрілися з ровесниками хлопцями. Люда вирішила спробувати лід на міцність і кинула на середину водойми камінь. Він ударився об кригу і лишився на поверхні. Дівчина зробила кілька кроків. Хрускіт почули, коли вона дійшла до середини. На деякий час школярка зникла під водою. Потім показалася. Але не кричала, а почала "по-собачому" плавати на одному місці. Школярі перелякалися, побігли по допомогу.

— Підбіг хлопчик і крикнув: "Там зараз дівчинка потоне!" — розповідає 27-річний Євген Решетнік, який із товаришем-однолітком Сергієм Дерев"янкіним проходив неподалік.

Чоловіки побігли до ставка. Євген скинув куртку, поліз у воду. Хотів дістатися до Людмили вплав.

Дерев"янкін у цей момент набирав із мобільного "швидку".

— Потім оббіг ставок, знайшов велику ломаку і поліз по кризі, — розповідає Сергій. — Ще зі школи пам"ятаю, як треба рятувати людей на льоду. Коли доповзав до дівчинки, постійно з нею говорив. Казав: "Тримайся, сонечко, не бійся, дядя лізе…" Протягнув їй гілку. Вона схопилася і почала мене тягти на себе. Ззаду саме підліз Євген і тримав мене за ногу. Завдяки цьому я зміг  витягти дівчину з води. Сказав обережно повзти до берега. Не встигла Люда відповзти, як я провалився. Женя мене підтягнув на себе, і я знову провалився. З другої спроби я таки вибрався з води, і ми полізли до берега.

У цей момент у вікно будинку неподалік ставка визирнув Віктор Сірик. Він побачив на притрушеній снігом кризі чорну "пляму" і червону дитячу шапку. Чоловік схопив драбину і побіг до води.

— Почав кричати хлопцям, щоб вони взяли мою драбину. Але вони вже лізли з палицею, — згадує Сірик. — Коли всі вилізли, дівчинка то йшла, то падала. Її всю трусило. На руках відніс її до себе, потім підійшли хлопці. Я їм дав сухий одяг.

Люду забрала "швидка". Зараз вона в дитячій міській лікарні. З дівчиною все гаразд. Сергій і Євген також почуваються добре.

Товщина льоду на ставку була близько 3 см. Глибина водойми місцями сягає 4 м.

Зараз ви читаєте новину «10-річна дівчинка чверть години плавала в крижаній воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі