четвер, 10 березня 2011 13:35

Звинувачення проти Корнійчука назвали анекдотичними

Звинувачення проти Корнійчука назвали анекдотичними

Адвокат колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука Ігор Фомін вважає звинувачення свого клієнта анекдотичним.

"Нафтогаз" звернувся до Корнійчука, щоб той написав листа, - розповів він у коментарі Gazeta.ua. - Йшлося, чи правильно проводити тендер, якщо компанія "Магістр & Партнери" раніше надавала юридичні послуги. Корнійчук відповів, що проведення тендеру у даному випадку економічно невигідно для держави. Будь-яка нова компанія має ознайомитися зі справою, увійти в нього. А звинувачення анекдотичне. Вони навіть не називають дії Корнійчука збитком. Кажуть, що якби найняли іншу компанію (для прикладу наводять "Бондаренко та партнери"), то вони могли зробити цю роботу дешевше. Це безпрецедентно для країни, такого ще не було в правовій природі".

Як відомо, Корнійчука звинувачують у перевищенні службових повноважень та виготовлення підробленого документу. Це призвело до додаткових витрат держави на суму більше 6 млн грн.

При цьому адвокат наполягає, що у суду немає підстав брати до уваги перевищення службових обов'язків й суд не має розглядати справу по 365 статті:

"Звинувачення викладено по обом статтям однаково, аж до ком. Тому ми вважаємо, що йому висунуто одне обвинувачення щодо листа. Й немає підстав у суду брати до уваги перевищення службових обов'язків. Звинувачення ні словом не написало, які саме службові повноваження Корнійчук перевищив. А по 366 ми посилаємося на те, що ми оскаржили постанову про порушення кримінальної справи за фактом. Печерський суд, Апеляційний суд та Верховний суд сказали, що немає факту підробки саме цього документу службовими особами міністерства юстиції. Це рішення досі має законну силу. Тому суд у даних обставинах не може розглядати цю справу по звинуваченню особисто Корнійчука".

Зараз ви читаєте новину «Звинувачення проти Корнійчука назвали анекдотичними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі