понеділок, 08 січня 2018 19:48

Звільнити Луценка, зменшити Раду - що пишуть Порошенкові українці

Звільнити Луценка, зменшити Раду - що пишуть Порошенкові українці
У петиціях Петру Порошенкові пропонують звільнити Юрія Луценка. Фото: УНІАН

Протягом грудня на сайті президента з'явилися 266 електронних петицій.

Gazeta.ua пропонує читачам найцікавіші.

Щоб документ потрапив на стіл главі держави, потрібно назбирати 25 тис. підписів протягом трьох місяців.

За спилювання 30 метрової "новорічної" ялинки - негайно оштрафувати і позбавити волі браконьєрів

"Де це видано, щоб пиляли дерева, які можуть рости 150-200 років, а то і більше? В якій нормальній країні таке допустять? Потрібно прийняти закон, який буде охороняти лісові масиви і покарати тих, хто вчинив такий злочин", - пише автор.

Зменшити кількості народних депутатів до 250 осіб

"Депутати Верховної Ради України втратили зв`язок з реальністю, розглядаючи міфічні законопроекти, пропускаючи засідання, не виконують свої обов`язки", - пояснює ініціатор.

Позбавити телеканал "Інтер" ліцензії

"В той час, коли четвертий рік гинуть найкращі хлопці, коли анексовані наші території - на цьому каналі щодня, майже щогодини транслюють передачі й фільми за участю осіб, які активно підтримали анексію і війну з Україною", - пише користувач.

Встановити мінімальну зарплату 5000 грн

"І не треба казати, що немає коштів в держбюджеті і таке подібне. Гроші є, у нас в країні дуже потужна економіка, просто не треба красти і буде вистачати на все", - вказує автор.

Прошу підтримати Ющенка Віктора Андрійовича на президентських виборах в 2019 році, якщо буде балотуватися, пише ще один користувач.

Відповідальність політиків за свої слова

"Ввести кримінальну відповідальність політиків за їхні слова, перед суспільством: в ЗМІ, газетах тощо. Незалежно коли це говорилося, якщо такий факт стає надбанням суспільства, відразу підлягає негайній реакції з боку правоохоронних органів", - йдеться в тексті.

Мова на телебаченні

"Вимагаємо щоб всі національні шоу та конкурси на телебаченні проводилися виключно державною мовою. "Х-фактор", "Голос" та ін.", - пише автор.

Звільнити Луценка з посади генерального прокурора

"Прокуратура атаковала НАБУ, виступивши провідником волі корумпованої еліти, поставивши на межу зриву програму з МВФ і безвізовий режим. А також поставивши на кін всю реформу антикорупційних органів", - пояснює користувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2018-й: чим будуть займатися Порошенко, Гройсман і Рада

Сервер петицій з'явився на сайті президента у серпні 2015 року. Першою петицією, яка досягла необхідної кількості голосів, була від Української асоціації власників зброї. У ній вимагали законодавчо затвердити право громадян на захист.

Зараз ви читаєте новину «Звільнити Луценка, зменшити Раду - що пишуть Порошенкові українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі