середа, 28 листопада 2007 09:22

Звільнили начальників кількох митних пунктів

Начальники ряду українських митних пунктів ще 21 листопада відсторонені від займаних посад.

Про це вчора на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань боротьби з контрабандою повідомив генеральний прокурор Олександр Медведько, посилаючись на інформацію, надану Генпрокуратурі Державною митною службою України.

За словами Медведька, від займаних посад відсторонені начальник митного посту "Одеса-порт", "Одеса-вантажна", начальник митного пункту "Краковець", перший заступник начальника Миколаївської митниці та перший заступник начальника Південної регіональної митниці.

Загалом Медведько погодився з критикою Президента Віктора Ющенка на адресу правоохоронних органів у питанні протидії контрабанді.

"Правоохоронні органи в цілому не доопрацьовують на цьому напрямку", - сказав Медведько.

На його думку, для подолання цього явища "є необхідність посилити репресію з боку судових органів". Він пояснив цей вислів, зокрема, тим, що лише в цьому році кожному другому, хто притягався до відповідальності за контрабанду до позбавлення волі, було призначено значно менше покарання.

Друге засідання Міжвідомчої робочої групи з питань боротьби з контрабандою, яку очолюють Медведько та керівник СБУ Валентин Наливайченко, має відбутися наступного місяця, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Звільнили начальників кількох митних пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі