середа, 16 червня 2021 14:27

Звільнення Вітренка: Нафтогаз збирає позачергове засідання

Звільнення Вітренка: Нафтогаз збирає позачергове засідання
Юрія Вітренка призначили головою Нафтогазу 28 квітня. Фото: Facebook.com/YVitrenko

Голова Наглядової ради "Нафтогаз України" Клер Споттісвуд ініціювала відсторонення глави правління компанії Юрія Вітренка. Про це повідомило ZN.UA.

"Прем'єр-міністр України зобов'язався ухвалити остаточне рішення, зокрема розв'язати питання щодо припинення терміну дії контракту з Юрієм Вітренком, як вимагається, упродовж 10 робочих днів, починаючи з 15 червня 2021 року", - ідеться в заяві.

У заяві також зазначено, що Вітренко відмовився добровільно складати повноваження. Клер Споттісвуд скликатиме позачергове засідання, щоб обговорити ситуацію.

"Задля забезпечення дотримання найвищих стандартів належного корпоративного врядування, вважаю, що таке відсторонення відповідає інтересам Нафтогазу й України", - ідеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафта різко зросла в ціні — максимум за два роки

15 червня Національне агентство з питань запобігання корупції вимагало скасувати призначення Вітренка головою Нафтогазу .

Після звільнення з публічної служби впродовж року особа не може брати участі в керуванні організаціями, на які вона могла впливати, коли працювала на державу, повідомили в НАЗК.

28 квітня Кабінет міністрів повідомив про припинення повноважень голови правління Нафтогазу – Андрія Коболєва. Замість нього компанію очолив Вітренко.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Вітренка: Нафтогаз збирає позачергове засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі