пʼятниця, 02 листопада 2007 09:45

Звільнення губернаторів Ющенку рекомендував Янукович

Звільнення губернаторів Ющенку рекомендував Янукович
Звільнити Вадима Черниша з посади голови Кіровоградської обласної держадміністрації президенту Віктору Ющенко рекомендував Кабінет міністрів.

Про це заявив віце-прем"єр Володимир Рибак, пише "Комерсант-Україна".

"10 жовтня ми прийняли рішення визнати роботу Кіровоградської облдержадміністрації незадовільною. Я не виключаю, що звільнення пана Черниша – це реакція президента на рішення уряду", - сказав Рибак.

Разом із тим він повідомив, що претензій до роботи Івана Плачкова у Кабміну не було. "Можливо, його просто хочуть перевести на іншу роботу", - припустив віце-прем"єр.

Як відомо, президент Віктор Ющенко в четвер підписав укази про звільнення Плачкова і Черниша (обоє – члени партії НСНУ) з посад голів Одеської і Кіровоградської облдержадміністрацій відповідно.

Видання зазначає, що ні Кабмін, ні представники Партії регіонів у четвер не критикували президента за проведені кадрові перестановки.

Сам Плачков в інтерв"ю "Комерсанту" зазначив, що дізнався про свою відставку від співробітників ОДА за кілька хвилин до дзвінка журналіста і йому "дуже важко коментувати сьогодні цю ситуацію".

"За останні півтора роки область піднялася за економічним рейтингом з 15-го місця на 5-е, було реалізовано цілу низку проектів, але є рішення президента і я його обов"язково виконаю. На те він і глава держави – він приймає рішення, з огляду на усі фактори, такий комплексний у нього підхід", - заявив Плачков.

На питання, чи існує в указі про його відставку політичний підтекст, Плачков відповів: "Ні, звичайно".

"В області є ціла низка проблем, рішенням яких ми активно займалися – сільське господарство, цінова політика, готувалися до вшанування пам"яті жертв голодомору... Збираємося видати спогаду тих, хто вижив в час голодомору на 500 стрінках... Але президент прийняв рішення. Виходить, усе-таки недостатньо було проведено робіт в Одеській області", - зазначив він.

"Ви знаєте, відставка – це нормальний процес, міняється політична ситуація, міняються пріоритети, тому я до неї ставлюся досить спокійно", - додав Плачков.

Між тим, відзначає видання, у БЮТ, який раніше наполягав на тому, щоб у всіх областях, де блок здобув перемогу на виборах, губернаторами стали його представники, від такої ідеї цілковито відмовилася.

"Ми готові до того, що президент призначатиме губернаторів без узгодження з нами. Більше того, ця умова є частиною наших домовленостей із президентом", - сказав Євген Корнейчук.

На питання: "Невже БЮТ не претендує ні на одну губернаторську посаду?" – він відповів: " На жаль, ні. Ми б дуже хотіли, але ми вже про це домовилися", повідомляє Україська правда.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення губернаторів Ющенку рекомендував Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі