вівторок, 15 червня 2021 17:02

Звільнений Тупицький "засідає" в Конституційному суді

Звільнений Тупицький "засідає" в Конституційному суді
Президент скасував указ про призначення Тупицького суддею у березні. Фото: rbc.ua

Судді Конституційного суду Олександр Тупицький і Олександр Касмінін, яких президент звільнив, у вівторок, 15 червня, брали участь у засіданні суду дистанційно. Про це повідомив сам Тупицький, пише "Укрінформ".

"Я і Касмінін беремо участь у засіданнях шляхом дистанційної роботи. А саме направляємо на електронні адреси всім суддям свої зауваження, пропозиції по тих справах Конституційного суду, які ми вивчаємо. Таким чином робимо свій внесок у розгляд тих чи інших справ.

Конституційний суд зобов'язаний їх приймати, розглядати, голосувати", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тупицький купив землю в окупованому Криму

Тупицький заявив, що в майбутньому він разом із Касмініним братимуть онлайн-участь у відкритих засіданнях Великої палати КС.

Він сказав, що на період його роботи в онлайн-форматі головуватиме на засіданнях КС його заступник Сергій Головатий.

Тупицький розповів, що судді домовилися між собою працювати в такому режимі після того, як минулого тижня шестеро суддів відмовилися брати участь у засіданнях КС. Тим самим заблокували його роботу, вимагаючи його і Касмініна участі у розгляді справ.

27 березня президент Володимир Зеленський скасував укази колишнього президента Януковича від 2013 року про призначення Тупицького й Олександра Касмініна суддями Конституційного суду.

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо Тупицького.

Зараз ви читаєте новину «Звільнений Тупицький "засідає" в Конституційному суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі