неділя, 26 вересня 2021 19:48

Звільнений Степанов потрапив у трійку найактивніших міністрів-спікерів у Раді

Перед народними депутатами у п'ятницю найчастіше з урядовців виступає прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Інфографіку опублікував портал "Слово і діло"

На Погоджувальній раді перед пленарним тижнем партії домовляються, хто з Кабінету міністрів звітуватиме в п'ятницю під час години запитань до уряду і на яку тему.

Шмигаль виступав перед депутатами дев'ять разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слугам" байдуже на прем'єра - показали порожній зал

Прем'єр розповідав про підготовку до опалювального сезону, виконання бюджету, ситуацію із коронавірусом.

Шість разів виступав вже колишній міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він говорив про закупівлю вакцини від Covid-19, карантин і зарплати медиків.

 

Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час години запитань до уряду виступала двічі. Розповідала, як виконується постанова ВР "Про стан соціального захисту дітей та невідкладні заходи, спрямовані на захист дитини в Україні" і закон "Про соціальну політику".

По одному разу виступали вже ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр фінансів Сергій Марченко, міністр оборони Андрій Таран, колишня в.о. міністра освіти Любомира Мандзій і Сергій Шкарлет (тоді теж в статусі в.о.), віцепрем'єр Олексій Резніков, глава МЗС Дмитро Кулеба і міністр аграрної політики Роман Лещенко.

Аваков розповідав депутатам про успіхи МВС у сфері боротьби з організованою злочинністю, охорони громадського порядку і безпеки. Марченко звітував, як витрачаються гроші з Фонду боротьби з коронавірусом.

Таран розповідав про призов строковиків і відповідь Збройних сил України на російські навчання, а Любомира Мандзій – про ситуацію зі ЗНО-2020. Галущенко доповідав про стан паливно-енергетичного комплексу України, Лещенко – відкриття ринку землі.

Уряд Дениса Шмигаля працює майже півтора року. Кандидатуру прем'єра вносив президент Володимир Зеленський. За Конституцією президент це робить за пропозицією коаліції.

Верховна Рада досі не затвердила програму уряду.

Зараз ви читаєте новину «Звільнений Степанов потрапив у трійку найактивніших міністрів-спікерів у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі