четвер, 24 квітня 2008 10:26

Жванія не координує свої дії з Тимошенко і обіцяє новий Майдан

Якщо Верховна Рада не зможе прийняти зміни до Конституції, то буде новий Майдан - конституційний, вважає народний депутат України Давид Жванія (фракція НУ-НС, група "Народна самооборона).

За словами Жванії, нинішній парламент повинен і може прийняти зміни в Конституцію, "а якщо не зможе, то буде новий Майдан - конституційний".

Як сказав депутат, група "Народна самооборона" підтримує внесення змін до Конституції, щоб не було дублювання функцій, як це сьогодні відбувається і викликає протистояння між Президентом України і прем"єр-міністром.

Жванія підкреслив, що група "Народна самооборона" підтримує необхідність створення Тимчасової спеціальної комісії, яка займатиметься питаннями конституційних змін. Також депутати цієї групи вступатимуть в будь-яку комісію, яка створюватиметься в рамках парламенту для того, щоб працювати над матеріалами і законопроектами, додав Жванія.

В той же час депутат заявив, що "ми ніколи, ні за яких умов не голосуватимемо за імперативний мандат". "У цьому наші позиції з БЮТ розходяться. І це ще одне серйозне підтвердження, що ми не йдемо у фарватері БЮТ" - додав Жванія.

Відповідаючи на питання: "Якщо зміни в Конституцію будуть прийняті, то вірогідність дострокових парламентських виборів зростає?", Жванія сказав, що "вони не тільки вірогідні - вони, по суті, вже почалися".

За його словами, "питання навіть не в парламентських виборах, а на кону стоять президентські вибори". Він підкреслив, що "їх проводити теж немає сенсу без змін в Конституцію". Він додав, що "потрібні саме зміни, а не переписування Конституції цілком". "І робити такі гучні заяви, які роблять Президент України або прем"єр-міністр України, просто недозволено, тому що це колегіальний документ, а не документ Ющенка або Тимошенко", - сказав Жванія.

Щодо звинувачень його колеги за фракцією Миколи Кульчинського на адресу групи "Народна самооборона", що вона допомагає БЮТ готувати "державний переворот", оскільки підтримує створення конституційної комісії, що ініціюється БЮТ на противагу президентській Національній конституційній раді, Жванія підкреслив, що така "заява Кульчинського говорить про його заангажованість". "Я йому особисто передзвоню і запитаю, що це йому приснилося?.. З чого це раптом Кульчинський став спікером у нас у фракції? Я думаю, що це новий член "Єдиного центру", - додав він.

За словами Жванії, "Народна самооборона" своїх позицій і поглядів "ніколи не міняла".

Він додав, що "якщо говорити по суті, то ніхто нікому ні в чому не допомагає". "У "Народної самооборони" була чітка позиція із самого початку - потрібно внести зміни до Конституції, розподіливши повноваження між гілками влади. З цими гаслами під час виборів у Верховну Раду ми проїхали всю Україну. Тому говорити про яку-небудь допомогу БЮТ, про якесь підігравання їй не має ніякого сенсу, а тим більше про дії проти Президента. Ми абсолютно не координуємо свої дії з БЮТ або прем"єр-міністром Юлією Тимошенко", - підкреслив Жванія.

За матеріалом: Коммерсант-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Жванія не координує свої дії з Тимошенко і обіцяє новий Майдан ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі