вівторок, 10 червня 2008 12:12

Жванія надасть докази, що Ющенка не труїли

Жванія надасть докази, що Ющенка не труїли

Член фракції "НУ-НС" Давид Жванія заявляє про те, що може надати докази своїх слів про те, що кандидат у президенти Віктор Ющенко не був отруєний.

"Тільки історію потрібно закінчити тихо, щоб ми залишилися країною. Якщо буде потрібно, надам докази, але сам ініціювати не буду", - сказав Жванія у коментарі "Газете по-киевски".

"Хочу зняти проблему з країни, і не хочу цим займатися, я не шняжник (запустити "шнягу" на жаргоні означає – запустити дезінформацію) і не скандаліст, навіть не слідчий", - додав він.

"Я знав, що говорю, тому що знав, що ми опинимося в глухому куті у відносинах з Європою і з Росією. Навіть останній негідник у цій країні зацікавлений, щоб ця історія тихо пішла, не ображаючи Україну", - заявив Жванія.

При цьому депутат додав, що йому захищати свою позицію не потрібно: "Це потрібно робити президенту".

"Адже сама ця історія одержала дуже великий міжнародний розголос, і, по суті, у наявності діоксину було обвинувачено чотири країни – Росію і 3 європейські країни", - нагадав Жванія.

"Вони толерантно промовчали, але вийшов міжнародний резонанс, і Україна втрачає євроінтеграційні перспективи, охолоджуються відносини з Росією", - зазначив він.

Жванія запропонував, щоб Ющенко зібрав міжнародний симпозіум, привселюдно здав аналіз, що дозволило б встановити наявність діоксину в його організмі і його походження, а також дозволило б завершити голосний міжнародний скандал.

Як відомо, у понеділок міністр охорони здоров"я Василь Князевич виступив із заявою, у якій назвав дезінформацією повідомлення про те, що Ющенко не був отруєний.

Зараз ви читаєте новину «Жванія надасть докази, що Ющенка не труїли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі