середа, 13 квітня 2011 11:49

Жванія хоче знизити прохідний бар'єр у ВР до 1%

Жванія хоче знизити прохідний бар'єр у ВР до 1%

Народний депутат від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Давид Жванія запропонував для політичних сил знизити прохідний бар'єр в парламент із 3% до 1%.

Як повідомила прес-служба нардепа, Жванія вважає, що Україні потрібно зберегти пропорційну виборчу систему до парламенту.

"Вважаю за доцільне збереження пропорційної виборчої системи на парламентських виборах і зниження прохідного бар'єра в парламент із 3% до 1%. Саме пропорційна виборча система забезпечує максимальне представництво інтересів виборців і відповідальність політичних партій за свої дії", - наголосив парламентарій.

Жванія додав, що критично ставиться до намірів підвищити прохідний бар'єр у Верховну Раду для партій з 3% до 5%.

"Я не підтримую це, і ми не є прихильниками змішаної виборчої системи", - зазначив він.

Нардеп назвав змішану систему на виборах до Верховної Ради неефективною для подальшого розвитку політичної системи України.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович виступив за підвищення прохідного бар'єру до Верховної Ради. "За умови збереження пропорційної системи прохідний бар'єр має бути диференційованим - для партій 4%, а для блоків 5%, з поступовим зростанням на 1% для кожної нової партії, що входитиме у блок, крім перших двох", - зазначив глава держави.


Зараз ви читаєте новину «Жванія хоче знизити прохідний бар'єр у ВР до 1%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі