середа, 22 серпня 2018 08:40

Зустріч Волкера та Суркова може покласти край війні на Донбасі - МінТОТ

Зустріч Волкера та Суркова може покласти край війні на Донбасі - МінТОТ
Востаннє Курт Волкер зустрічався з Владиславом Сурковим понад півроку тому. Фото: ukrinform.ua

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер на зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим обговорять питання миротворчої місії ООН для Донбасу, із введенням якої може закінчитися війна.

Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак в ефірі "112 Україна".

"Розмовляти, скоріше за все, будуть про миротворчу місію, про формат, який влаштовує Україну. Це входження міжнародної адміністрації та миротворчої поліцейської місії, контроль над кордоном і так далі.

Під час останньої зустрічі Путіна з Меркель обговорювали це питання... Наступний етап - погодити позицію про наявність миротворців на територіях ОРДЛО зі Сполученими Штатами. І можна надіятися, що війна на Донбасі закінчиться", - сказав Гримчак.

Він висловив переконання, що до таких дій Росію штовхають постійно зростаючі санкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер повідомив про хід перемовин щодо миротворців для Донбасу

Напередодні міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер і помічник російського президента Владислав Сурков "обміняються оцінками ситуації" на Донбасі.

Остання зустріч Волкера і Суркова відбулася 26 січня 2018 року в Дубаї. До цього вони зустрічалися тричі: 21 серпня 2017 року в Мінську, 7 жовтня і 13 листопада - у Белграді.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Волкера та Суркова може покласти край війні на Донбасі - МінТОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі