понеділок, 05 жовтня 2015 11:25

Зустріч у Парижі не стала ні поразкою, ні перемогою - Магда

Зустріч у Парижі не стала ні поразкою, ні перемогою - Магда
elysee.fr

Від зустрічі "нормандської четвірки" у Парижі багато очікували, а вона виявилась беззмістовною.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Євген Магда.

"Переговори "нормандської четвірки" у Парижі 2 жовтня не можна віднести ні до перемоги, ні до поразки української сторони. Офіційних заяв не оприлюднено, висновки роблять за натяками політичних лідерів. Отримали ефект, коли від події дуже багато очікували. А саму зустріч не наповнили реальним змістом. Виконання Мінських домовленостей триває. До кінця року усвідомимо напевне, чи можуть вони бути завершені", - заявив він.

На думку експерта, "нормандська четвірка" не досягла позитивного результату врегулювання української кризи.

"Якби були кардинальні стовідсоткові домовленості, то четверо лідерів (президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель, український глава Петро Порошенко і президент Росії Володимир Путін - ред.) вийшли б із зали переговорів разом. І разом би виступали. А не окремо Меркель і Олланд. Потім Порошенко. Путін взагалі через свого прес-секретаря Дмитра Пєскова передав, що йому тут робити нічого", - зазначив Магда.

Політолог наголосив, що Євросоюз може вирішити конфлікт на Донбасі за рахунок України.

"Меркель та Олланд зацікавлені у врегулюванні кризи на Донбасі лише тому, що це виклик для лідерів Європейського союзу. Конфлікт вирішать за будь-яку ціну. Навіть за рахунок України. Але певного тиску зазнає і Росія. Захід зацікавлений у продовженні переговорів наступного року. Суспільство на сьогоднішній момент живе у системі координат "зрада-перемога". Хоче дуже швидких рішень на свою користь. Все відбуватиметься не настільки добре, як вважають прихильники Порошенка. Але і не так погано, як прогнозують його супротивники", - додав він.

Нагадаємо, 2 жовтня у Парижі відбулася зустріч "нормандської четвірки", в якій брали участь глави України, ФРН, Франції та Росії. Сторони домовились про відновлення контролю України над кордоном. Також виступили на підтримку проведення виборів в деяких районах Донецької та Луганської областей за українським законодавством під наглядом ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч у Парижі не стала ні поразкою, ні перемогою - Магда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі