вівторок, 15 липня 2008 14:50

Журналісти вимагають від Ющенка і Медведька роз"яснень

Незалежна медіа профспілка України вимагає у Президента України Віктора Ющенка і генерального прокурора України Олександра Медведька пояснень щодо застосування силового приводу на допит журналіста "Української правди" Сергія Лещенка.

Як ідеться у повідомленні Незалежної медіа профспілки України, журналісти розцінюють вчорашні дії ГПУ щодо Лещенка як "замах на професію та вибіркове застосування закону" і закликають це відомство поважати роботу журналістів.

"Очевидно, відчуваючи свою безсилість у діях відносно політиків, які можуть собі дозволити ледь не публічно ігнорувати виклики на допити, прокуратура обрала собі зручну та беззахисну мішень – журналіста", – йдеться у заяві Медіа профспілки.

Вчора, 14 липня, журналіста "Української правди" Лещенка, який взяв інтерв"ю у народного депутата Давида Жванії стосовно отруєння у 2004 році тодішнього кандидата в Президенти України Віктора Ющенка допитували в Генпрокуратурі понад 7 годин. До журналіста було застосовано процедуру силового приводу на допит. Слідчий також вручив повістку Лещенку про наступний допит, який має відбутися у середу, 16 липня, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти вимагають від Ющенка і Медведька роз"яснень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі