вівторок, 07 вересня 2010 21:24

Журналіста 2,5 години допитували за інтерв"ю з Данилишиним

Журналіста 2,5 години допитували за інтерв"ю з Данилишиним

Журналіста "Kyiv Post" Юрія Онишківа допитали в Генпрокуратурі у зв"язку з публікацією інтерв"ю з екс-міністром Богданом Данилишиним.

Як повідомила прес-служба Київської незалежної медіа-профспілки, допит тривав дві з половиною години.

"Журналіст вважає, що все було чемно і в рамках закону. Про суть розмови він повідомити відмовився, оскільки не має права розголошувати таємницю слідства. За словами Юрія, його більше не мають намірів викликати до слідчого", - йдеться у повідомленні.

Крім того, адвокат журналіста Людмила Опришко вважає, що "все відбулося в рамках закону, права журналіста не було порушено", повідомили у профспілці.

Як повідомлялося раніше, Генпрокуратура вручила повістку журналістові Kyiv Post у зв"язку з публікацією інтерв"ю з екс-міністром Богданом Данилишиним.

Відповідний документ журналістові Юрію Онишківу вручили після того, як йому вдалося по телефону поговорити з Данилишиним, колишнім міністром в уряді Юлії Тимошенко.

"Генпрокуратуру цікавить інформація, пов"язана з Данилишиним", - зазначено в повідомленні Kyiv Post.

Нагадаємо, Богдана Данилишина обвинувачують у заподіяння державі збитків на 4,5 млн грн (при схваленні застосування аеропортом "Бориспіль" процедури державних закупівель в одного учасника) і підозрюють у незаконній закупівлі палива для армії в 2008-2009 роках - що збільшує "збитки державі" ще на 14 млн гривень.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Журналіста 2,5 години допитували за інтерв"ю з Данилишиним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі