вівторок, 29 січня 2008 12:09

Журналіст "5 каналу" розповів через що посварився з Порошенком

Ведучий "5 каналу" Єгор Соболєв розповів "Телекритиці" через що його відсторонили від роботи на каналі, а також чому закрили програму "Новий час".

За словами Соболєва, у творчої програми відбувались постійні тертя із власником каналу.

"Ще 2007 року була ціла низка дискусій щодо того, як висвітлюються події в програмі "Час". Декілька разів висловлювалося незадоволення щодо висвітлення окремої позиції "Правиці" у блоці НУ-НС, наступна гаряча дискусія розгорілася з приводу звільнення Ігоря Слісаренка, про що я повідомив в ефірі.

Потім, під час виборчої кампанії, Петро Порошенко не хотів, щоб ми давали повідомлення спостерігачів про підкуп виборців блоком Литвина. Ще акціонери захотіли, щоб про події в Києві розповідала тільки програма "Київський час". Ми виступили проти, оскільки в столиці відбуваються події загальнодержавного масштабу. Як ми не могли звернути увагу на розкрадання землі в Києві?", - сказав Єгор Соболєв.

"Після дискусій із Петром Порошенком ми не завжди доходили згоди, а після чергової розмови (про Леоніда Черновецького), він мені сказав, що мені варто шукати нову роботу. Тому в принципі я давно був готовий до того, що мене звільнять. Але ж не ціною закриття програми "Час", яка була найрейтинговішою програмою 5 каналу, незалежно від того, хто її вів! Це проти всіх законів бізнесу. Прибутки пропорційно залежать від довіри глядачів. А тут запрацювала інша логіка", - підкреслив Єгор Соболєв.

Він переконаний, що програма "Час" виходила відповідно до журналістських стандартів.

"Проблема не в Єгорі Соболєві. У мене складається відчуття, що на багатьох телеканалах все більше стали цінуватися слухняні і лояльні журналісти. Їх цінують у першу чергу саме за ці якості, а не за професіоналізм. Виходить, хороший ведучий – це той, який не відмовляється ставити в програму замовні матеріали, а не той, хто має довіру глядачів. І мене це страшенно турбує", - вважає Єгор Соболєв.

Соболєв повідомив, що наразі він "відкритий до будь-яких чесних пропозицій, тому що впевнений, що є ще канали, які працюють чесно". Хоча він і був готовий до звільнення, але заздалегідь роботу собі не підшуковував, бо вважав, що це "непорядно по відношенню до того каналу, на якому він працював". Також Соболєв продовжуватиме активно займатися громадською роботою, зокрема журналістською акцією "Не продаємося!".

Програма "Час" в оновленому "авторському" форматі виходила на 5 каналі з 21.00 до 21.45 із січня 2007 року. Її ведучими були Єгор Соболєв та Святослав Цеголко, пише  Телекритика

Зараз ви читаєте новину «Журналіст "5 каналу" розповів через що посварився з Порошенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі