неділя, 22 березня 2015 18:00

"Зомбі Новоросії" та "лебедине озеро" під Радою — що вимагали протестувальники цього тижня

 Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 16 по 22 березня.

 16 березня, Костянтинівка (Донецька область)

Близько 150 місцевих жителів вимагали видати їм українських військових, які збили маму з двома дітьми. Розлючений натовп розтрощив міліцейську автівку. Міністерство оборони обіцяє суворо покарати винних.

 17 березня, Київ

Активісти громадського руху "Відсіч" у костюмах зомбі протестували проти зволікання з публікацією закону про заборону російської телепропаганди. Протестувальники наголошують: закон ухвалили місяць тому, і голова Верховної Ради порушує регламент, не підписуючи його. Учасники акції тримали прапор "Новоросії", а до одягу і волосся у них прив'язані "георгіївські" стрічки.

 18 березня, Київ

Більше ста людей прийшли під стіни Мінтрансу вимагати відставки в.о. глави "Укрзалізниці" Максима Бланка та розслідування корупційних схем транспортного монополіста. В руки громадських діячів потрапили відомості про сумнівні грошові перекази з рахунків українських залізниць на рахунки кримських фірм які, належать Олександру Єфремову та Ренату Ахметову. На думку активістів, це свідчить про фінансову змову керівника української компанії і представників "сім'ї". Протестувальники вважають, що таким чином, "Укрзалізницю" хочуть довести до стану банкрутства і поступово підготувати її до продажу.

Автор: УНН
 

 19 березня, Київ

Активісти провели акцію під стінами Верховної Ради з вимогою запровадження суспільного телебачення та радіомовлення. Біля стін парламенту встановили бутафорний телевізор в якому танцювала балерина, що символізувала повний державний контроль над ЗМІ.

 19 березня, Київ

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пікетували представники об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) столиці. Протест відбувся під гаслами "Дайте ОСББ і ЖБК працювати" і "Рівні права ОСББ і ЖБК". Основна причина протесту — незадовільна, на думку пікетувальників, робота міністерства в реформуванні житлової галузі та вирішенні нагальних проблем власників житла.

Автор: УНН
 
Зараз ви читаєте новину «"Зомбі Новоросії" та "лебедине озеро" під Радою — що вимагали протестувальники цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі