середа, 21 жовтня 2020 21:16

Жодних переговорів на держрівні щодо закупівлі чи отримання російських вакцин проти Covid-19 не ведеться - МОЗ

Жодних переговорів на держрівні щодо закупівлі чи отримання російських вакцин проти Covid-19 не ведеться - МОЗ
Держреєстрація лікарського засобу здійснюється виключно на підставі заяви та результатів експертизи реєстраційних матеріалів. Фото: moz.gov.ua

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що жодних переговорів на державному рівні стосовно закупівлі чи отримання російських вакцин проти коронавірусу не ведеться.

Водночас, в Україні лікарські засоби, зокрема імунобіологічні препарати, допускаються до застосування виключно після їх державної реєстрації, окрім тих, що виготовляються в аптеках за рецептами лікарів та на замовлення лікувально-профілактичних закладів, повідомляє пресслужба МОЗ.

"Державна реєстрація лікарського засобу здійснюється виключно на підставі заяви та результатів експертизи реєстраційних матеріалів, проведеної Державним експертним центром МОЗ України", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безкоштовне тестування на Covid-19 у Києві: хто може пройти

Як зазначається, спрощеною процедурою реєстрації також можуть користуватися засоби, які вже зареєстровані у Сполучених Штатах Америки, Швейцарській Конфедерації, Японії, Австралії, Канаді або за централізованою процедурою компетентним органом Європейського Союзу.

Всесвітня організація охорони здоров'я зафіксувала рекордну кількість заражень коронавірусом в світі за минулий тиждень. Приріст тих, що заразилися в світі склав 2,4 мільйона.

Зараз ви читаєте новину «Жодних переговорів на держрівні щодо закупівлі чи отримання російських вакцин проти Covid-19 не ведеться - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі