субота, 16 січня 2021 21:55

Жоден президент РФ не поверне Крим Україні – колишній канцлер Німеччини

Жоден президент РФ не поверне Крим Україні – колишній канцлер Німеччини
Ексканцлер ФРН заявив, що не вважає санкції проти РФ правильною реакцією на порушення міжнародного права. Фото з відкритих джерел

Колишній канцлер ФРН Герхард Шредер заявив, що жоден російський президент нібито ніколи не поверне Україні анексований Москвою Крим. Про це він сказав в інтерв'ю німецькому тижневику Der Spiegel.

Ексканцлер ФРН заявив, що не вважає санкції правильною реакцією на порушення міжнародного права. "Їх я вважаю безглуздими, оскільки не бачу, чого можна домогтися з їхньою допомогою", - підкреслив Шредер.

На його думку, "жоден президент Росії вже не поверне Крим". Політик також все-таки визнав самі дії Москви порушенням міжнародного права. Шредер уточнив, що ця констатація не дає відповіді на питання, які причини стояли за діями Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проросійський політик очолив партію Меркель

"Припустимо, що Україна дійсно вступила б в НАТО, як того хотіли американці. Тоді б Севастополь, один з найважливіших військових портів Росії, виявився б на території західного альянсу", - сказав він.

Зазначимо, що дане інтерв'ю стало першою великою публікацією з критикою дій Російської Федерації і Кремля зокрема. Шредер в даний час займає пост голови ради директорів НК "Роснефть" і голови ради директорів компанії Nord Stream 2, що належить "Газпрому".

Українська контррозвідка повідомляла про загрози з боку Росії тривалий час до початку агресії, розповіла міністерка у справах ветеранів, генерал-майор Служби безпеки України Юлія Лапутіна Радіо Свобода.

Зараз ви читаєте новину «Жоден президент РФ не поверне Крим Україні – колишній канцлер Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі