пʼятниця, 25 лютого 2011 19:21

Змін - ніяких, повна апатія - митці про рік Януковича

Змін - ніяких, повна апатія - митці про рік Януковича

Сьогодні виповнюється рік з дня інавгурації Віктора Януковича. Цього часу президентові було мало для того, щоб виконати більшість своїх передвиборних обіцянок, проте достатньо для того, щоб остаточно розчарувати більшість представників української інтелігенції.

Відомі українські актори, письменники та художники поділилися своїм баченням суспільно-економічної ситуації, що склалася протягом року в Україні за нового Президента.

Актор та режисер Богдан Бенюк: "Судячі з того, що зарплати людей не відповідають нормальному споживчому кошику, ціни на комунальні послуги, проїзд постійно зростають, можна сказати, що це заслуга нашого недолугого керівництва, яке прийшло рік тому. Процес спихування всіх причин негараздів, які демонструє сучасний Кабінет Міністрів, на: "а пам'ятаєте, працювала тоді тітонька з великою косою на голові, оце вона нам і наробила все. А ми й досі розгребти не можемо", доходить до смішного. Народ повинен дочекатись того моменту, коли нарешті у урядовців цих оскома наступить від того, що відбиваються й захищаються такими недолугими речами".

Письменник Василь Шкляр: "Доки в культурі нічого не змінилося. Ось зараз дали 120 мільйонів на кіно. Звичайно, сума набагато більша, ніж того року. Але, от коли я подивлюсь, куди вони підуть — тоді й скажу, чи є якісь зміни на краще. Якщо ця сума піде на російські серіали, які будуть називатися українським продуктом, нічого так і не зміниться. Якщо підуть на українське кіно - це будуть позитивні зрушення".

Письменник Андрій Курков: "Продовжується боротьба за встановлення повного контролю над державою однією партією. Суспільство просто заморозилось. Є розмови про реформи, але змін - ніяких. Це може призвести до повної апатії в суспільстві. Всі будуть просто втомлені від сподівань. Спочатку одна половина суспільства втомилась від сподівань наслідків Помаранчевої революції. А так нічого й не сталося. Тепер черга людей, які голосували за Партію регіонів втомлюватись від того, щоб чекати "кращого життя вже сьогодні". Обидві половинки України опиняться у стані стомленості".

Художник Іван Марчук: "За цей рік ніяких змін не відчув. Нічогісьнько: ні вліво, ні вправо. Україна не йде до кращого життя, вона прямує до гіршого. Добра не жди, не жди очікуваної волі. Коли настане той час, що вже буде не в моготу й суспільство прокинеться від літаргічного сну — не відомо. Але це точно буде нескоро".

Зараз ви читаєте новину «Змін - ніяких, повна апатія - митці про рік Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі