четвер, 07 грудня 2017 11:28

Злили рішення Банкової щодо Соболєва та НАБУ

Злили рішення Банкової щодо Соболєва та НАБУ
Фото: volynnews.com

В Адміністрації президента на нічних консультаціях вирішили зняти Єгора Соболєва з посади голови антикорупційного комітету, а Національне антикорупційне бюро не чіпати.

Про це інформує "Українська правда", посилаючись на свої джерела.

Про рішення Банкової вже повідомили міжнародних партнерів.

Також зняли з порядку денного законопроект #7362, який дозволяє парламенту простою більшістю голосів висловлювати недовіру керівникам антикорупційних органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситника планували зняти ще минулого тижня - нардеп

29 листопада Генпрокуратура зірвала спецоперацію Національного антикорупційного бюро і звинуватила детективів у незаконних методах роботи. Між відомствами спалахнула публічна війна.

Захід засудив такі дії ГПУ. Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що українська влада має зупинити атаку на Національне антикорупційне бюро.

А радник колишнього віце-президента США Джо Байдена Майкл Карпентер рекомендуватиме скоротити урядову допомогу США Україні в разі, якщо Верховна Рада проголосує за звільнення голови антикорупційного комітету та голови НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Злили рішення Банкової щодо Соболєва та НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі