пʼятниця, 11 квітня 2014 15:41

Жеваго розповів, як "вбивали його підприємства" за Януковича

Жеваго розповів, як "вбивали його підприємства" за Януковича
Костянтин Жеваго. Фото: www.investgazeta.net

Український олігарх Костянтин Жеваго сказав, що під час президенства Віктора Януковича його підприємствам не відшкодовували ПДВ і "фізично їх вбивали" .

"Вбивали ті підприємства, які, в моєму розумінні, злочинно вбивати. Наприклад  машинобудівне підприємство КрАЗ, яке експортує 100% своєї продукції і приносить країні валютну виручку ... Тільки по компанії Ferrexpo за 2,5 року нам не повернули 302 мільйони доларів ПДВ і 86 мільйони доларів плату з податку на прибуток. І це по курсу 8. При курсі 11 гривень за долар ми з початку року втратили 120 мільйонів доларів" , - розповів олігарх в інтерв'ю Українській правді.

Жеваго зазначив, що намагався розібратися з ситуацією і шукав зустрічі з Клименком та Арбузовим, "але вони ховалися".

Піднімав олігарх ці питання і на зустрічі з Януковичем.

"Він чесно все це записував на папірці, казав: "Так, так, так, ми зустрінемося, я дам всім вказівки, щоб розібралися". І це все ...", - зазначив Жеваго.

Він також розповів, що Віктор Янукович вимагав щоб, олігарх вийшов з фракції БЮТ. Однак той відмовився.

"У будь-якому випадку, до кінця каденції минулого парламенту я з фракції не вийшов. І мені це коштувало дорого. Але у мене є життєві принципи, я їм слідую, мене так виховали батьки", - заявив Жеваго.

Зараз ви читаєте новину «Жеваго розповів, як "вбивали його підприємства" за Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі