пʼятниця, 05 квітня 2019 12:15

Зеленського звинуватили у плагіаті програм інших кандидатів

У текстах виступів Володимира Зеленського виявилися цитати інших учасників президентських виборів. Про це написав політичний експерт Володимир Макаровський на своїй сторінці в Facebook.

Йдеться про службові тексти, що містять основні політичні тези для Зеленського, якими він користується на публічних зустрічах та інтерв'ю. Напередодні першого туру цей документ, підготовлений командою Зеленського для свого лідера, був опублікований низкою ЗМІ.

  У текстах виступів Володимира Зеленського виявили цитати інших кандидатів у президенти
У текстах виступів Володимира Зеленського виявили цитати інших кандидатів у президенти
  У текстах виступів Володимира Зеленського виявили цитати інших кандидатів у президенти
У текстах виступів Володимира Зеленського виявили цитати інших кандидатів у президенти

Як повідомив Макаровський, відразу кілька частин темника Зеленського виявилися запозиченими у нардепа Сергія Капліна.

"Якщо пропустити сторінки цього документу, що гуляє інтернетом, через банальний пошук, то з'ясується, що увага до Капліна у політтехнологів 95-го кварталу є якоюсь лякаюче пильною", - пише експерт, наводячи як приклад схожість між екологічним розділом документа Зеленського і виступами Каплина в 2018 році.

Каплін у Facebook підтвердив факт плагіату і провів детальне порівняння між темником Зеленського і своєю книгою "Соціальний курс", між якими виявився ще ряд збігів.

"Ми проаналізували всі чернетки для його виступів. І виявилося, що Зе користується "шпаргалками", скопійованими з моєї книги", - написав Каплін.

У подальшому з'ясувалося, що в текстах Зеленського містяться також цитати інших учасників президентських перегонів - Віталія Скоцика, Юрія Тимошенка та Юлії Литвиненко.

"Додамо до цього копі паст, що лежав на поверхні - ідею про референдум щодо членства в ЄС і НАТО, з якою Зеленський гордо носився останні кілька тижнів, але яку вперше озвучила Тимошенко в рамках своєї кампанії, що стартувала мало не рік тому. І отримаємо якийсь дикий вінегрет з чужих думок, що видаються за потужну політичну програму позасистемного кандидата. Зліпити, дійсно, можна що завгодно. Тільки ось сенсу в такому ідеологічному мутанті не буде жодного", - написав блогер Андрій Кононенко.

Нагадаємо, депутат Європейського парламенту Ребекка Хармс заявила, що результат Зеленського на виборах виявився несподіваним для європейських політиків: "Те, що Зеленський - "чистий аркуш", засмучує мене не менше, ніж моїх численних колег".

Зараз ви читаєте новину «Зеленського звинуватили у плагіаті програм інших кандидатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі