четвер, 28 березня 2019 14:32

Зеленського "спонсорує" оточення Портнова, тісно пов'язаного з Януковичем - журналіст

Велика частина коштів, отриманих коміком і кандидатом в президенти України Володимиром Зеленським на його виборчу кампанію надійшла від людей, тісно пов'язаних з Андрієм Портновим - близьким соратником екс-президента Віктора Януковича (зараз переховується в РФ) і автором "диктаторської конституції", що розширила його повноваження. Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст проекту "Наші Гроші" Юрій Ніколов.

"Портновці - спонсори Зеленського. Або інвестори? Подивився по сайту НАПК, хто офіційно жертвував Зеленському. Всього засвітилися 68 млн грн від 230 людей з початку лютого. Серед жертводавців, виявилася порівняно велика купа юристів, пов'язаних з Андрієм Портновим та Андрієм Богданом, якого називають чи не головним у штабі Зеленського. Вносили вони хто полтинник, хто сотку (тис грн)", - повідомив Ніколов.

Журналіст перерахував цілий ряд пов'язаних з Андрієм Портновим спонсорів Володимира Зеленського, уточнивши, що це тільки ті з них, які були виявлені при побіжному вивченні списку.

"Ось кого зазначив: Євген Веничук і Ігор Мендограло - відповідно колишній директор і актуальний підписант фірми "Укррослізинг", яка віджала через суд у Києва 2 ярда грошей за вагони метрополітену. Ці юристи якраз увійшли в фірму, коли вона стала належати Фуксу, і забезпечили їй судову перемогу. Раніше Веничук офіційно світився як партнер Гранцева, який партнер Портнова. Валентина Стародубцева, бухгалтер адвокатського об'єднання "Пукшин і партнери", там, де старшим партнером трудиться Андрій Богдан... Дмитро Барабін, був адвокатом в "Бона Фідес" Пукшина", - зазначив журналіст.

За його даними, у списку "благодійників" Зеленського виявилося також багато "портновців", пов'язаних з ним ще з часів співпраці Андрія Портнова з Юлією Тимошенко.

"Володимир Макар, адвокат і "посіпака" Портнова по БЮТу. Анна Косінова, адвокат АТ "Колегія правозахісніків" Петрашко, Макара і Гранцева. Ірина Спрінская, адвокат, була помічницею нардепа від БЮТ Володимира Пилипенка, який входив до групи "молодих юристів" Портнова. Костянтин Гранич, теж був помічником Пилипенко. Карина Мікітян, була помічницею Портнова і Пилипенка. Оксана Мангул, директор юркомпанії "Корпоративні технології" Петрашко і Гранцева з Фесенко", - перерахував Юрій Ніколов.

Журналіст додав, що істотні суми на підтримку Володимира Зеленського також внесли його дружина і партнери по бізнесу.

  Істотні суми на підтримку Володимира Зеленського внесли його дружина і партнери по бізнесу
Істотні суми на підтримку Володимира Зеленського внесли його дружина і партнери по бізнесу
Зараз ви читаєте новину «Зеленського "спонсорує" оточення Портнова, тісно пов'язаного з Януковичем - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі