четвер, 27 травня 2021 17:21

Зеленський зідзвонився з президенткою Єврокомісії. Говорили про реформи і Росію

Зеленський зідзвонився з президенткою Єврокомісії. Говорили про реформи і Росію
ЄС підтримує Україну, йшлося під час розмови. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном із президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Протягом останніх місяців Україна досягла суттєвого прогресу на шляху реформ, попри дестабілізаційні дії Росії та серйозні економічні й соціальні наслідки пандемії Covid-19. Президенти погодилися - реформи сприяють зміцненню стійкості України до цих викликів, повідомив сайт глави держави.

Сторони відзначили прогрес в імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Також говорили про початок консультацій з перегляду торговельної лібералізації в межах поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) і перегляд досягнення цілей Угоди про асоціацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали оборонні навчання українських артилеристів у Польщі

Крім того, повідомляється про прогрес у виконанні умов другого траншу макрофінансової допомоги. Сказано про подальші кроки, що мають бути здійснені, зокрема у сфері судової реформи й боротьби з корупцією.

Співрозмовники підтвердили готовність якомога швидше завершити технічні процедури для підписання Угоди про Спільний авіаційний простір.

Україна зацікавлена у залученні до реалізації Європейського зеленого курсу (ключовими напрямами є чиста енергія, стійка промисловість і аграрна політика, зменшення забруднення довкілля. - Gazeta.ua) і допомозі ЄС у цьому зв'язку.

Президенти домовились активізувати співпрацю для економічного відновлення та інвестицій.

Євросоюз залишається повністю відданим своїй політиці невизнання незаконної анексії Криму і міста Севастополя Російською Федерацією.

Володимир Зеленський і Урсула фон дер Ляєн також обговорили початок роботи "Кримської платформи" і домовилися про співпрацю в цьому форматі. Президент Європейської комісії привітала цю ініціативу міжнародного формату для деокупації Криму і захисту прав людей, які там проживають.

Сторони обговорили співпрацю для подолання дестабілізаційних дій РФ. В усіх цих сферах ЄС продовжує надавати Україні потужну підтримку.

6 травня президент Володимир Зеленський зустрічався з американським держсекретарем Етоні Блінкеном. Обговорювали російську агресію, корупцію й олігархів в Україні, впровадження реформ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зідзвонився з президенткою Єврокомісії. Говорили про реформи і Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі