середа, 17 листопада 2021 21:22

Зеленський зідзвонився з головою Єврокомісії - про що говорили

Зеленський зідзвонився з головою Єврокомісії - про що говорили
Володимир Зеленський і Урсула фон дер Ляйєн обговорили телефоном міграційну кризу в ЄС. Фото: twitter.com/vonderleyen

Президент Володимир Зеленський і глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн провели телефонну розмову 17 листопада. Обговорили міграційну кризу в ЄС.

Про це ідеться на сторінці глави Єврокомісії в Twitter.

"Підтвердила президенту Володимиру Зеленському нашу повну підтримку і допомогу Україні, її суверенітету і територіальної цілісності. Розділили оцінку того, що ситуація на білорусько-польському кордоні є гібридною атакою", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія виділить 700 тис. євро мігрантам на білоруському кордоні

Додала, що ЄС і Україна продовжать співпрацю в галузі енергетики, а саме постачання і зберігання газу, поновлювані джерела енергії, ефективність.

Зеленський своєю чергою поінформував Урсулу фон дер Ляєн про розвиток безпекової ситуації на сході України у зв'язку з напругою навколо українських кордонів, а також про зусилля України, спрямовані на мирне врегулювання.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель попри критику вдруге за три дні поговорила із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Розмова теж стосувалася ситуації на кордоні Білорусі з країнами Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зідзвонився з головою Єврокомісії - про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі