вівторок, 22 червня 2021 20:20

Зеленський запросив Меркель в Україну

Зеленський запросив Меркель в Україну
Зеленський провів телефонну розмову із Меркель. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський зідзвонився з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Вони відзначили, що сьогодні День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Наголосили на важливості історичної відповідальності за злочини нацизму на території України та збереження пам'яті про людські жертви, повідомили в Офісі президента.

"Наша розмова відбувається в особливу дату. Світ має зробити все, щоб такі трагедії більше ніколи не повторювалися", - сказав Зеленський.

Зеленський підтвердив запрошення Меркель взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи та заходах з нагоди відзначення 30-ї річниці Незалежності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зідзвонився із Зурабішвілі, говорили про НАТО і ЄС

Меркель запросила Зеленського найближчим часом відвідати Берлін для обговорення питань двосторонніх відносин України та Німеччини та процесу мирного врегулювання на Донбасі.

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном із президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Протягом останніх місяців Україна досягла суттєвого прогресу на шляху реформ, попри дестабілізаційні дії Росії та серйозні економічні й соціальні наслідки пандемії Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський запросив Меркель в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі