понеділок, 21 вересня 2020 23:07

Зеленський виступить на Генасамблеї ООН

Зеленський виступить на Генасамблеї ООН
Зеленський зачитає віртуальну промову під час засідання Генасамблеї ООН. Фото: Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський сьогодні виступить на урочистому засіданні Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй з нагоди 75-ї річниці заснування ООН.

Вперше в історії організації світові лідери не будуть присутні на гучному дипломатичному заході в Нью-Йорку, пише Радіо Свобода.

Замість цього вони виступлять із заздалегідь записаними промовами, а більшість заходів проходитимуть віртуально.

"Незабаром виступатиме і президент України Володимир Зеленський", - повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у Facebook.

Зараз у штаб-квартирі ООН триває урочисте засідання Генеральної Асамблеї ООН з відзначення 75-ї річниці заснування Організації. За словами Кислиці, лідери світу надіслали свої короткі відеопривітання, які виголошуються в Генасамблеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ і ще 12 авторитарних країн виступили в ООН зі скандальною заявою

Тільки по одному дипломату від кожної зі 193 країн-учасниць допустять в залу Генеральної асамблеї – з дотриманням соціальної дистанції і маскового режиму. На тижні Генасамблеї цього року не буде рукостискань та обіймів.

Зустрічі на високому рівні розпочалися 21 вересня з відзначення 75-річчя ООН і офіційного прийняття декларації, схваленої усіма 193 країнами-членами. Світові лідери і представники більш ніж 180 країн зроблять трихвилинні відеозвернення.

22 вересня відбудеться відкриття віртуального засідання Генеральної асамблеї високого рівня, яке розпочнеться із виступу генсекретаря. Виступи в перебігу так званих загальних дебатів триватимуть до 26 вересня, потім буде зроблена дводенна перерва і завершаться всі заходи вранці 29 вересня.

Серед тих, чиї виступи очікуються в перший день загальних дебатів 22 вересня, – президент США Дональд Трамп, президент Росії Володимир Путін і лідер Китаю Сі Цзіньпін.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський виступить на Генасамблеї ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі